Recept iz arhive.....
Za nas pravoslavne, božićni post je počeo 28 novembra,neko posti ceo post, neko nedelju dana i onda se ide na pričest...Evo ideje, za jedan od posnih ručkova.
Za nas pravoslavne, božićni post je počeo 28 novembra,neko posti ceo post, neko nedelju dana i onda se ide na pričest...Evo ideje, za jedan od posnih ručkova.
Sastojci:
3 komada praziluka, samo svetlo zeleni i zeleni deo
4 čena belog luka
1 šargarepa
400 g baby bella pečurke
2 kašike sitno iseckanog peršuna
oko 6 manjih babura ili oko 12 šilja paprika
1 konzerva od 800 g seckanog paradajza
po ukusu začini;biber, suvi začin, so
Priprema:
Na kraju dodati baby bella pečurke, koje ste prethodno oprali i iseckali na sitnije komadiće i pržiti sve zajedno, dok ne ispari sva voda, koje su ispustile.
Skloniti sa ringle, dodati sitno iseckan peršun i začiniti po ukusu,promešati.
Dodati oceđen ječam i sve, još jednom izmešati i probati da li je potrebno još nešto od začina.
Uzeti vatrostalnu posudu, pouljiti dno i stranice.
Ja sam imala malo viška fila za punjenje, to sam stavila po dnu posude, preko sam naređala punjene paprike i preko paprika sipati sitnije seckan paradajz,zajedno sa sokom,ako nemate dovoljno soka da paprike leže u tečnosti,dodajte još malo vode.
Pokriti sa folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata, skloniti foliju i vratiti nazad da samo porumeni.
Ohladiti i poslužiti.
Moje najomiljenije jelo na svetu. Kod mene je jednostavna varijanta od dve vrste luka i pirinca, koju pravim samo za badnje vece i to samo za mene jer niko drugi i ne jede. Ovo je divna obogacena verzija,ko zna, mozda moje ukucane i namamim da probaju, ja sigurno hocu:))
ОдговориИзбришиJelena, obožavam posne punjene paprike..mi ih obično jedemo za Sv. Nikolu i to suve a za badnje veče ih obično i ne pravim...da znaš da hoću ove godine. Od srca ti hvala i topli pozdrav.
ОдговориИзбришиOne of my favourites! I love this dish with youghurt. :)
ОдговориИзбришиHugs, my dear Zoki!
Gery, I never tried with yogurt, I love stuffed peppers and I usually eat one which are stuffed with meat and rice with yogurt, but this,which have no meat I eat them with out because is posno.Hugs, my dear friend:)))
ИзбришиInteresantna kombinacija! Nisam nikad punila paprike ječmom, mora da je poseban ukus. Inače, samo posne i pravim, al se držim nekog mog uhodanog recepta...
ОдговориИзбришиJa jako volim posne paprike sa pirinčem i puno povrća, a volim ih i sa ječmom i sa kinoom...sve su mi lepe na svoj način.
ИзбришиNajlepše su mi suve posne paprike i uskoro ću ih jesti, na slavi,kod ujne i ujaka.Topli pozdrav.
Lovely blog. Thanks for sharing with us.
ОдговориИзбришиclipping service