петак, 21. децембар 2018.

Začinjene leblebije / naut / slanutak sa tunom

Još jedno odlično vege jelo ili za one koji poste Božićni post.


Sastojci: konzerva od 450 g leblebija / slanutka, 2 pečene paprike, 30 ml maslinovog ulja, 1 glavica sitno iseckanog crnog luka, pola kašičice mlevenog cumina, pola kašičice curri začina, na vrh noža mlevenog đumbira, pola kašičice tucane ljute paprike, 2 konzerve tune, 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna, po ukusu so i bibera, 1 čen pasiranog belog luka

Priprema:  Ako nemate pečenih paprika ispecite prvo paprike, ohladite, oljuštite ih i iseckati na manje parčiće.
Moje paprike su bile žute, nisam imala crvene, tako da možete da koristite boju koju imate, inače za kontrast bi bila bolja da je crvena.

U veći tiganj sipati maslinovo ulje dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok ne omekša i postane staklast. Dodati beli luk, polovinu ispečenih paprika i sve začine ( sa začinima se igrajte i dodajte po ukusu vas i vaše porodice ) i pržiti sve zajedno da samo zamiriše.

Leblebije / naut / slanutak ocediti od viška vode, isprati pod mlazom hladne vode i dodati u isprženi luk sa začinima.
Promešajte sve zajedno samo da se naut kratko zagreje.

Sipati sve u veću zdelu, dodati tunu, koju ste ocedili od viška ulja ili vode, viljuškom rastresti u manje komadiće, posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckan peršun,ostatak pečene paprike i sjediniti sve zajedno.
Možete poslužiti tako kako jeste ili na postelji od pirinča, paste...po želji možete da prelijete sa malo soka od limuna, ja nisam.
Takođe, ako želite možete preliti sa malo ulja koje ste ocedili iz konzerve tune.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар