Još jedno odlično vege jelo ili za one koji poste Božićni post.
Sastojci: konzerva od 450 g leblebija / slanutka, 2 pečene paprike, 30 ml maslinovog ulja, 1 glavica sitno iseckanog crnog luka, pola kašičice mlevenog cumina, pola kašičice curri začina, na vrh noža mlevenog đumbira, pola kašičice tucane ljute paprike, 2 konzerve tune, 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna, po ukusu so i bibera, 1 čen pasiranog belog luka
Priprema: Ako nemate pečenih paprika ispecite prvo paprike, ohladite, oljuštite ih i iseckati na manje parčiće.
Moje paprike su bile žute, nisam imala crvene, tako da možete da koristite boju koju imate, inače za kontrast bi bila bolja da je crvena.
Moje paprike su bile žute, nisam imala crvene, tako da možete da koristite boju koju imate, inače za kontrast bi bila bolja da je crvena.
Promešajte sve zajedno samo da se naut kratko zagreje.
Možete poslužiti tako kako jeste ili na postelji od pirinča, paste...po želji možete da prelijete sa malo soka od limuna, ja nisam.
Takođe, ako želite možete preliti sa malo ulja koje ste ocedili iz konzerve tune.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар