Deca su nam ovde već nekoliko dana i baš je lepo kad je kuća ponovo puna. Volimo da nam dođu u posetu, ali u današnje vreme nije lako, poslovi, obaveze, daljina i zato kad su sa nama je pravi praznik..
Sastojci: 500 g očišćenog krompira, 200 g rotkvica, pola engleskog krastavca, 2 štapića celera, 4 tvrdo kuvanih jaja, 3 struka mladog luka ili seckanog vlašca, po ukusu biber
Sastojci za preliv: 150 ml majoneza, 30 g kisele pavlake, 2 kašičice senfa, po ukusu so
Priprema: Krompir oprati i skuvati sa ljuskom.Ostaviti da se ohladi.
Jaja skuvati da su tvrdo kuvana, isipati vrelu vodu u kojoj su se kuvala i napuniti šerpicu hladnom vodom i ostaviti ih do upotrebe a zatim ih oljuštiti i isecjkati na kockice.
Rotkvice oprati i iseći na tanke šnitice.
Mladi luk oprati i sitno iseckati beli i zeleni deo.
Krastavac oprati, osušiti i iseckati na sitnije kockice.
Krompir oljuštiti i iseckati na kockice.
Celer oprati i iseckati na sitne kockice.
Sve ove sastojke staviti u veću zdelu i na kraju dodati sveže samleveni biber.
Jaja skuvati da su tvrdo kuvana, isipati vrelu vodu u kojoj su se kuvala i napuniti šerpicu hladnom vodom i ostaviti ih do upotrebe a zatim ih oljuštiti i isecjkati na kockice.
Rotkvice oprati i iseći na tanke šnitice.
Mladi luk oprati i sitno iseckati beli i zeleni deo.
Krastavac oprati, osušiti i iseckati na sitnije kockice.
Krompir oljuštiti i iseckati na kockice.
Celer oprati i iseckati na sitne kockice.
Sve ove sastojke staviti u veću zdelu i na kraju dodati sveže samleveni biber.
U manju zdelu staviti majonez, kiselu pavlaku ( kod mene je više od 30 g jer mm ne ljubi mnogo majonez ) senf, so i sve dobro sjediniti.
Preliti preko pripremljenog povrća i sve vrlo nežno izmešati.Poslužiti uz pečeno meso ili kao vege ručak...
Kod nas je poslužena sa pohovanom piletinom iz rerne.
Нема коментара:
Постави коментар