четвртак, 6. децембар 2018.

Japanske puter kifle

Nećete mi verovati da su ovo jedne od najmekših peciva koje sam do sada napravila...


Sastojci:  350 g hlebnog brašna ( bread flour ), 75 g sve namenskog brašna, 250 ml toplog mleka, 7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca, 1 jaje, 80 g otopljenog putera, 1 kašičica šećera, 1 / 2 kašičice soli, 60 g putera isečenog na 16 kockica, 30 g otopljenog putera za premazivanje peciva, krupna sol, semenke po izboru

Priprema:   Prosejati obe vrste brašno zajedno, dodati so, šećer, suvi kvasac, ( ako koristite svež kvasac prvo ga ostavite u toplom mleku sa malo šećera da se podigne ) blago umućeno jaje, otopljen i prohlađen puter i toplo mleko i mikserom umesiti testo da je meko i da se odvaja od stranica vanglice. Ako je potrebno dodati još vrlo malo brašna kad domesite testo rukom da dobijete glatko i meko testo, koje se ne lepi za ruke.
Premazati testo, koje ste oblikovali u kuglu, sa vrlo alo ulja i vratiti nazad u vanglicu i ostaviti na toplom mestu da se testo udvostruči.

Naraslo testo premesiti i ako hoćete da imate manje kiflice, podelite na pola. Ostaviti kratko da se odmori testo. Radnu površinu posuti sa gustinom i rastanjiti jednu kuglu. Iseći je 12 delova.
Na svaki deo staviti po kockicu putera ( ako ćete jedan deo puniti sa nećim drugim, krem sir, džem, nutela ili šta već volite onda isecite 12 parčića putera svako po 5 g ) i zaviti u kiflicu...testo je fenomenalno da se radi sa njim i ja svaki put kad zavijam kiflice donji, uži deo nežno vučem od sebe da imam više navoja testa..
Poređati pripremljene kiflice na pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Sad to isto uradite i sa drugim delom testa. Ja sam drugi deo punila sa krem sirom.
Naređati i njih na pleh, pokriti sa providnom folijom i ostaviti da i one narastu, oko sat vremena.

Uključiti rernu na 175°C.
Premazati blago narasle kiflice sa puterom i posuti sa krupnom morskom solju, ako ćete ih puniti sa slatkim punjenjem izostavite so.
Kad se rerna zagrejala staviti pecivo i peći oko 20 minuta ili dok vam blago porumene ( ili onako kako ih vi volite )


Pečeno pecivo možete da poslužite za doručak uz omekšali puter ili, ako ih pravite prazne, uz domaći džem...


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala...evo mi smo ih jeli sada za doručak,ostalo je nešto od juče, odlične su hladne, ali još lepše ako se kratko zagreju...Pozdravljam te.

      Избриши