четвртак, 17. јануар 2019.

Pržene paprike u mleku

Ovaj sam recept videla kod Yoli na blogu i oduševila sam se, jer ovako nešto još nisam probala...pravila sam ranije ali je bilo sa sirom i kiselom pavlakom, pre neki dan vidim recept i ovde i jednostavno sam morala da napravim i isprobam....meni lično je ovo bolje nego ajvar, e sad, ne znam da li bi mogli da pripremimo kao zimnicu, e to nemogu da kažem,ali, ako imate pečenih paprika u zamrzivaču, obavezno pripremite ovo za vašu porodicu....za večeru je idealno.


Sastojci:
500 do 750 g pečenih i oljuštenih paprika
500 ml mleka
soli po ukusu
25 g putera

Priprema:
Paprike prvo ispeći, ostaviti da se ohlade.
Oljuštiti ih, očistiti od semenki ( ja sam koristila i nekoliko ljutih  paprika, jer mi volimo da je pikantno ) i iseći ih na,onoliko velike kockice koliko volite da su vam komadići veliki, kod mene su to sitnije kockice.

U tiganj staviti puter,mleko, pečenu papriku i posoliti po ukusu i pržiti dok se mleko ne pretvori u kremasti masu.


Poslužiti sa hlebom i najbolje je umakati, ali, ako ne volite da umačete, sipati u tanjir, prilog vam može biti feta sir, jogurt, kefir...ali je najvažnije imati dosta hleba.

Ja hleb ne jedem, ali uz ovo ne mogu da odolim a da ne umačem...


Prijatno!!!!

13 коментара:

  1. bas je fino Milice, a slika, mislim nemam rijeci <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala milice moja. a jelo je zaista fenomenalno...ne znam da li koristiš kravlje mleko, ako ga koristiš, ovo obavezno napravi za doručak..nama je bio ručak.

      Избриши
  2. Ovo bi bilo odlično kao preliv preko pohovane šnicle

    ОдговориИзбриши
  3. Malo neobična kombinacija. Moja mama je spremala sa sirom i jajima. Ovo mi zvuči interesantno a i neobično. Da li se oseća ukus mleka?

    ОдговориИзбриши
  4. Sneška, ja ne volim mleko, ali ovo se tako uprži da ga uopšte i ne osetiš, nego baš onako fino kremasto, ako voliš, možeš dodati i malo belog luka,onako pred kraj, da se oseti...uh mi smo se slatko najeli i žao mi je što nisam spremila još..

    ОдговориИзбриши
  5. Bas dobra kombinacija,mora da je jako ukusno,a slika kaze"još" :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marina, nama se jako dopalo...bila sam skeptična zbog mleka, ali baš to mleko napravi da je fino kremasto.Hvala ti na poseti.

      Избриши
  6. Evo me Zorice posle dužeg odsustvovanja sa kulinarskh voda, da vidim šta si spremala dok me nije bilo. Ovo je odlično. Ja sam veliki ljubitelj pečenih paprika i ova kombinacija će nam se sigurno svideti. Puno pozdrava!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ste se preselili i lepo sredili i sad uživajte u novom stanu i novoj okolini. Mi smo u ovoj kući već 14 meseci ali i dalje se oduševljavamo i srećni smo da smo je izabrali i veruj mi, mislim da smo doneli najbolju odluku što smo se preselili ovde gde smo. Svako vam dobro želim i srećno vam bilo u novom domu.

      Избриши