Ovaj džem od brusnica se pravi svaki put kad pečemo ćurku, ovde je to obavezno, mi ga ne jedemo, ali imam nekoliko recepta sa njim i odličan je za neke pripreme. Ovog puta je predjelo a može da vam bude i ručak, uz dodatak zelene salate.
Sastojci:
250 g lisnatog testa50 g džema od brusnica***
3 grančice majčine dušice
180 g brie sira
60 g sitno iseckane pančete
Priprema:
Lisnato testo staviti u kalup, veličine 12.5cm X 30cm ( možda ćete morati malo da isečete testo da bi dobro fitalo u kalup, stranice dno.
Premazati sa umućenim žumancetom,u koje ste dodali kašiku mleka i dno izbosti viljuškom.Peći u prethodno zagrejanoj rereni na 200°C oko 10 do 12 minuta ili dok vam testo ne porumeni.
Brie sir iseći na šnite.
Grančice majčine dušice oprati i skinuti
U šerpicu staviti oko 200 g svežih brusnica, dodati 65 ml vode ili soka od pomorandže, koricu pomorandže i oko 100 g braon šećera i kuvati dok ne provri i kad provri, kuvati 2 minuta ili dok brusnice ne počnu da pucaju same.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Izvaditi iz rerne, kratko ohladiti ,iseći na parčiće i poslužiti toplo.
Po želji, uz ovo možete da napravite zelenu salatu, preliti sa balsamico sirćetom i maslinovim uljem,pobiberiti i posoliti po ukusu i poslužiti
Prijatno!!!
Neobična kombinacija sa brusnicama ali sigurno lepa ideja.
ОдговориИзбришиNama se jako dopala, slatkasto kisela brusnica sa neutralnim brie sirom,mmmm Hvala,draga moja Džoli.
Избришиprava delikatesa Milice, meni bi se ovo bas dopalo...
ОдговориИзбришиHvala milice moja, ja volim ovakve zsalogajčiće tako da mi posle ručak i ne treba...
ИзбришиOvo toliko lijepo izgleda, divno je, svaka cast. Zapratite moj blog (nova sam u ovome) http://foodbeforeeverything.blogspot.com.tr 😊 mozda Vam se svidi.
ОдговориИзбришиSanala, turske recepte obožavam i unapred se radujem da posetćujem češće tvoj blog. Neka ti je sa srećom!!
Избриши