понедељак, 9. јануар 2017.

Lisnato testo sa brie sirom i brusnicama

Ovaj džem od brusnica se pravi svaki put kad pečemo ćurku, ovde je to obavezno, mi ga ne jedemo, ali imam nekoliko recepta sa njim i odličan je za neke pripreme. Ovog puta je predjelo a može da vam bude i ručak, uz dodatak zelene salate.


Sastojci:
250 g lisnatog testa
50 g džema od brusnica***
3 grančice majčine dušice
180 g brie sira
60 g sitno iseckane pančete

Priprema:
Lisnato testo staviti u kalup, veličine 12.5cm X 30cm ( možda ćete morati malo da isečete testo da bi dobro fitalo u kalup, stranice dno.
Premazati sa umućenim žumancetom,u koje ste dodali kašiku mleka i dno izbosti viljuškom.
Peći u prethodno zagrejanoj rereni na 200°C oko 10 do 12 minuta ili dok vam testo ne porumeni.

Dok se testo peče, ispržiti pančetu da bude hrskava, koju ste pretodnbo iseckali i staviti na kuhinjski papir da se ocedi od viška masnoće.
Brie sir iseći na šnite.
Grančice majčine dušice oprati i skinuti 

Ako nemate pripremljen džem od brusnica, možete ga napraviti sami.
U šerpicu staviti oko 200 g svežih brusnica, dodati 65 ml vode ili soka od pomorandže, koricu pomorandže i oko 100 g braon šećera i kuvati dok ne provri i kad provri, kuvati 2 minuta ili dok brusnice ne počnu da pucaju same.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Pečeno lisnato testo premazati sa 50 g pripremljenog džema, preko staviti šnite isečenog brie sira, posuti sa isprženom slaninom i listićima majčine dušice i vratiti nazad u rernu da se sir otopi i testo još malo porumeni.


Izvaditi iz rerne, kratko ohladiti ,iseći na parčiće i poslužiti toplo.
Po želji, uz ovo možete da napravite zelenu salatu, preliti sa balsamico sirćetom i maslinovim uljem,pobiberiti i posoliti po ukusu i poslužiti

Prijatno!!!

6 коментара:

  1. Neobična kombinacija sa brusnicama ali sigurno lepa ideja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nama se jako dopala, slatkasto kisela brusnica sa neutralnim brie sirom,mmmm Hvala,draga moja Džoli.

      Избриши
  2. prava delikatesa Milice, meni bi se ovo bas dopalo...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala milice moja, ja volim ovakve zsalogajčiće tako da mi posle ručak i ne treba...

      Избриши
  3. Ovo toliko lijepo izgleda, divno je, svaka cast. Zapratite moj blog (nova sam u ovome) http://foodbeforeeverything.blogspot.com.tr 😊 mozda Vam se svidi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sanala, turske recepte obožavam i unapred se radujem da posetćujem češće tvoj blog. Neka ti je sa srećom!!

      Избриши