"Rizoto" na indijski način Za vas, koji postite ili vegeterijance, odličan ručak a može da vam bude i dobar prilog uz pečeno meso.
Sastojci: 200 g kočanaskog pirinča ili arborio,600 ml povrtnog temeljca ili vode,500 do 600 g izrendane šargarepe, ( oko 4 veće šargarepe )2 manje glavice sitno iseckanog crnog luka,1 kašičica ljutog karija ili kog imate,po ukusu biber i so,suvi začin za jela,seckani peršun
Priprema; Očistiti pirinač i isprati kratko pod mlazom hladne vode.U šerpicu sipati 600 ml vode ili povrtnog temeljca, pola kašičice soli i dodajte pirinač. Kuvati ga dok ne omekša, ali da se ne raspada.Ocediti ga i preliti sa mlazom hladne vode i ostaviti da se cedi dok vi ne pripremite šargarepu.
Prijatno!!!
Odlično, i meni bi bio ručak, mnogo volim povrće i začine :)
ОдговориИзбришиJoj da znaš...meni pored ovog više ništa nije potrebno.Hvala ti puno.
ИзбришиDivna kombinacija, i mi jako volimo ova jela , mi mislim devojče i ja, muški smatra to više prilogom:)
ОдговориИзбришиJoj Dubravka, koliko nas ima različitih, moj muž ovo bi mogao da jede bez mesa, jer pirinač mnogo voli...ali svako što voli, neka izvoli. Pozdrav za devojče i tebe a poljubac i zagrljaj za Nikolicu
Избриши