понедељак, 1. мај 2017.

Oslić sa orasima

Pre nekoliko dana mi je poslao prijatelj ovaj recept na email, ima ih još nekoliko, kad stignem, isprobaću i njih.


Sastojci: 800 g fileta oslića,100 g mlevenih oraha,50 g izrendanog parmezana,150 ml ulja,100 ml belog vina,1 do 2 kašike brašna,suvi biljni začin,po ukusu so i biber

Priprema: Filete oslića oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Posoliti i pobiberiti po vašem ukusu.U jednu zdelu izrendati parmezan, dodati samlevene orahe, brašno, suvi začin i još malo bibera i izmešati sve zajedno.Svaki filet ribe uvaljati u masu od sira i oraha i stavljati na pripremljen pleh, prekriven pek papirom.

U veći tiganj sipati ulje i zagrejati ga na jakoj temperaturi.Spustiti filete ribe u vrelo ulje i pržiti svaku stranu dok ne bude hrskava.Ako je potrebno, pržiti iz nekoliko puta, nemojte stavljati previše fileta u tiganj, dovoljno da imate mesta za okretanje.Pržene filete stavljati na kuhinjski papir.Kad ste završili sa prženjem, vratiti sve filete u tiganj, preliti sa belim vinom, poklopiti i isključiti ringlu.

Poslužiti toplo sa prilogom po vašem izboru. Kod nas je bilo sa kuvanim mešanim povrćem i šparglama sa gremolatom a možete uz sve to da dodate i skuvani rizi bizi.


Prijatno!!!!

4 коментара: