субота, 24. октобар 2020.

Slow roasted ribs

Rebra jedino volim kad se pečena na roštilju i njih niko bolje ne ispeče nego moja prijateljica, ali kad je prijateljica daleko i počinje hladno vreme moramo nekako da se snađemo...rebra pečena na ovaj način se toliko dobro ispšeku tako da se meso samo odvaja od kostiju.


Sastojci:  1- 1.5 kg mesnatih rebara, po pola kašičica od svega: beli luk u prahu, crni luk u prahu, mlevena blago ljuta paprika, braon šećer,suvi začin za svinjetinu, dimljena mlevena paprika, mleveni biber i soli po ukusu
BBQ sos sa kojim ćete premazati rebra

Priprema:  Rebra oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Ako ima višak masnoće, očistiti.
Onu belu membranu koja je sa donje strane, pomoću papira oljuštite od mesa.
Ovo je potrebno uraditi da bi začini se bolje "upili" sa mesom
Sve začine izmešajte u jednu zdelicu.

Rebra položite na alu foliju i sa ovi začinima utrljajte obe strane.
Ko ne želi ove začine, može da koristi samo so i biber, mi volimo sa začinima i kad su rebra po malo ljutkasto slatka. Šećer se dodaje i to obično braon šećer da se meso bolje karamelizuje dok se peče, vi ako ne želite da dodate šećer i ne morate.
Kod mene je bilo samo jedna tabla rebara ( rack of ribs ) jer je to dovoljno za nas dvoje, ako vas je više u kući, bolje da uzmete 2 komada.
Kad ste dobro utrljali sve začine svaki deo zaviti u foliju i to duplu i dobro zatvorite.
Ostaviti nekoliko sati u frižider da se ukusi sjedine, najbolje preko noći i izvaditi pre pečenja bar pola sata da odstoje na sobnoj temperaturi.



Rernu uključiti na 140°C
Tepsiju u kojoj mogu da se stave rebra po dužini prekriti alu folijom.
Već pripremljena rebra staviti na pleh, da je deo sa mesom okrenut prema gore.
Peći oko 3 do 4 sata na tihoj temperaturi u zavisnosti koliko su rebra mesnata.

Kad je meso pečeno, pažljivo otvoriti alu foliju, oddstraniti ako ima tečnosti i vrlo pažljivo premazati sos po vašem ukusu i odozgore i odozdole. Sos možete napraviti sami ( ovde ima u mojim receptima kako se pravi, samo ga treba pronaći ) ili koristiti kupljen.
Kod nas ima veliki izbor sosova za rebra, tako da ga ja ovog puta nisam pravila i koristila sam slatkasto ljut sos.
Posle premazivanja sosa preko rebara, vratiti nazad u rernu i upaliti samo gornji grejač da se meso malo karamelizuje sa sosom, 3 do 5 minuta, samo budite pažljivi da vam ne izgori.

Rebra nije teško ispeći, najveća caka ovako dobrih rebara je baš u ovom pečenju na niskoj temperaturi.
Probajte, možda vam se i dopadne...
Poslužiti uz salatu i pomfrit a za odrasle može i hladno pivo.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар