петак, 30. октобар 2020.

Japanski mlečni puding

Puding koji podseća na ukus sladoleda...ništa lakše i jednostavnoje da se napravi..nama se jako dopalo, možda će i vama. Za vas koji imate averziju prema želatinu, koristite agar agar ili želatin iz bio špajza.


Sastojci:  500 ml punomasnog mleka, 50 g slatke pavlake, 2 do 3 kašike šećera, 1 kašičica vanilla paste, 7 g želatin ili agar agar

Priprema:  U manju šerpu sipati mleko, slatku pavlaku, želatin, šećer i vanilu i staviti na ringlu na tihoj temparaturi i mešati dok se šećer i želatin / agar agar ne otope.
Tečnost ne sme da provri, samo treba da se zagreje.

Sipati u manje zdelice, čaše ili iz čega želite da poslužite i pokriti sa providnom folijom da se ne stvori korica.
Ako se stvori korica, ne bi trebalo ništa da smeta, jedino estetski nije lepo za videti, ali meni to nebi smetalo.
Ostaviti preko noći u frižider da se stegne i dobro ohladi.


Kad ste spremni da poslužite, možete preliti sa nekim voćnim sirupom, ili izrendati čokoladu preko i poslužiti hladno.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар