недеља, 28. март 2021.

Rolat od tost hleba

Kod nas ima da se kupi tost hleb kome su korice isečene i ceo hleb je isečen na 5 parčeta po dužini...ta vrsta hleba je idealna za slane torte, sitne zalogaje, ili šta vi već volite da pravite. Kod nas je danas napravljen rolat punjen rukolom, ljubičastim lukom i tunom i nama je ovo bio idealan lagani ručak, jer posle rada u bašti, nije nam bilo do nekig obilnog ručka. Inače tost hleb se može naći od integralnog ili belog brašna.Najbolje je što se ovaj rolat može napraviti mnogo ranije, čak i veče pre pa poslužiti sledećeg dana. Ja sam ga napravila pre nego što smo počeli s našim poslom i nisam baš bila najpažljivija kad sam ga motala, jer sam žurila, ali da sam ga pravila za goste, bila bih mnogo pažljivija.. hleb se zove tramezzino, za vas koju živite u ovom delu sveta gde i ja živim i imaju ga skoro sve bolje snabdevene prodavnice.




Sastojci : 1 pakovanje tost hleba tramezzino, 50 g rukole, 1 mala glavica ljubičastog luka, 200 g tume u ulju, oko50 do 75 g majoneza ( ako postite, može i postan majonez )

Priprema:  Uzeti 3 komada od ovog hleba, ako vi nemate ovu vrstu hleba, može se napraviti i od običnog tost hleba, samo ćete imati malo više posla jer su parčići mali.
Staviti ih po dužini, ali da svaki jedan preklapa drugo parče oko 1cm, malo premazati sa vodom pa oklagijom preći taj deo pritiskajući da se parčići zalepe jedan za drugi i sve to raditi na providnoj foliji, jer pomoću nje ćete mnogo lakše zaviti rolat.

Premazati majonezom celu površinu, posuti rukolom svuda, preko luka posuti sitnije sečen  ljubičasti luk a može i mladi luk i na kraju, ocediti tunu od ulja i rukama posuti svuda preko luka i salate.


 Pomoću providne folije, vrlo pažljivo zaviti u rolat, krajeve uvrteti dobro tako da je rolat dobro stegnut, zaviti, ako je potrebno sa još jednom providnom folijom, i ostaviti u frižider bar 4 sata a možete ga napraviti i veče pre.

Sledećeg dana, otvoriti rolat i dobro naoštrenim nožem iseći na manje parčiće i poslužiti uz rashlađeno pivo kao predjelo ili lagani ručak.
Rolat, po želji, možete premazati sa majonezom pa posuti sitno izrendanim parmezanom ili posuti svuda sitno iseckanim peršunom ili mirođijom...
Ko želi, može i ispeći jedan rolat pa puniti ovim nadevom...izbor je vaš.



Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар