петак, 28. мај 2021.

Pasta sa leblebijama

 Kad vam se ne jede meso, probajte pastu pripremljenu i na ovaj način..


Sastojci:  1 mala glavica crnog luka, 1 manja šargarepa, 1 štapić celera, 2 čena belog luka, 1 grančica ruzmarina, 1 do 2 lista lorbera, 1 konzerve od po 540 ml leblebija, 375 ml passate, 375 ml vode, 150 g kratke paste, so, biber, 1 kašika pirea od paprika, maslinovo ulje

Priprema:  U veći i dublji tiganj sipati maslinovo ulje i dok se ulje greje pripremite povrće. Crni luk očistiti i sitno iseckati, beli luk očistiti i sitno iseckati, šargarepu očistiti, oprati i iseckati na vrlo male kockice, štapić celera, očistiti, oprati te i njega iseckati na sitne kockice. Svo to povrće staviti zajedno u tiganj na zagrejanom i ulju i pržiti da malo omekša.

U omekšalo povrće dodati oceđene leblebije, naliti sa passatom, posoliti i pobiberiti po vašem ukusu. Ako želite da vam je malo ljutkasto možete dodati vrlo malo mlevene ljute paprike, dodati, ako imate ljuti pire od paprika, sve dobro promešati da se pire od paprika sjedini sa passatom i vodom. Odvaditi 250 ml iz tiganja i to sa štapnim mikserom samleti u glatku masu ( da vam da kremastu teksturu jelu ) i vratite nazad u tiganj, Dodati grančicu ruzmarina, lorber i pastu koju koristite i kuvati na osrednjoj temperaturi oko 15 minuta ili dok vam pasta nije kuvana "al dente". Ako je potrebno dodavati po malo vode, ali ne previše da ne razredite mnogo paradajz sos. Posle dodavanja tečnosti, još malo ukrčkati. U slučaju da vam je paradajz / passata puno kisela, dodati vrlo malo šećera.

Sipati na tanjir posuti sa seckanim svežim začinskim biljkama po vašem izboru i preliti sa malo maslinovog ulja. Poslužiti toplo.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар