среда, 26. мај 2021.

Pots de Crème sa belom čokoladom

 Mi se nešto navukosmo na ovu vrstu poslastice, a iskreno, nije ni teško napraviti je...

Sastojci: 1 kašičica želatina ili agar agar, 45 ml vode, 225 g sitno isečene vele čokolade, 55 g ne slanog putera, 3 jajeta, blago umućena,  125 ml vruće pavlake 35%mm, 60 ml vrućeg mleka

Priprema:  U manju zdelicu sipati kašičicu želatina, preliti sa 3 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri oko 5 minuta.

U šerpicu staviti vodu a u drugu zdelu staviti sitno iseckanu čokoladu sa puterom i na pari otopiti čokoladu i puter. Skloniti sa pare pa u čokoladu dodati sva tri jajeta i sjediniti sa čokoladom, naliti sa vrućim mlekom i pavlakom i još jednom sve zajedno umutiti i vratiti nazad na paru i kuvati dok se malo ne zgusne. Moraćete celo vreme da mešate žicom za mućenje i nekoliko puta ćete morati spatulom da dobro sve izmešate da biste dohvatili i dno zdele.

Kad je počelo da se zgušnjava, skloniti sa pare i dodati nabubreli želatin i mešajte dok se želatin ne otopi.

Sipajte u 6 manjih čaša, jer poslastica je vrlo "bogata i kalorična" pa je bolje da se pojede po malo, ali sasvim dovoljno da se zasladite i vi i vaši najmiliji, ako volite slatko onda može i u 4...

Ostaviti najmanje 3 do 4 sata u frižider ili preko noći i poslužiti dobro rashlađeno. Možete ukrasiti svežim jagodama a kod nas je i malo izrendane crne čokolade samo da da kontrast.

Prijatno!!!!





Нема коментара:

Постави коментар