уторак, 9. август 2022.

Krompir sa pirinčem

 Danas sam imala nešto drugo u planu, trebali su sin i snaha doći, pa je to odloženo za sutra. Htela sam neki običan, jednostavan ručak, bez mesa i uz neku salatu ( kod nas belolučene paprike ) da se baš onako najedem ali da mi stomak nije težak nekoliko sati posle ručka.Pirinač, krompir i luk iz bašte mi je bio fantastičan izbor.

Sastojci: 6 manjih krompira, 150 g pirinča, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, pola crvene paprike, peršun, ulje za prženje, po ukusu: suvi začin, so, biber i 500 ml povrtne ili pileće supe.

Priprema: U veći tiganj, koji možete staviti u rernu, sipati ulje i dodati isečen crni luk na sitnije kockice, pržiti dok luk ne postae staklast.

Dok se luk prži, očistiti šargarepu beli luk i pola crvene paprike i iseći na sitnije kockice i sve to dodati u luk i propržiti da malo luk i šargarepa omekšaju.

Dodati očišćen i opran pirinač i pržiti nekoliko minuta. Začiniti po ukusu. Ko želi, može dodati i mlevenu dimljenu papriku, ( ako neko želi može dodati i kuvani paradajz iz flaše )  ja sam stavila vrlo malo, dodati očišćen krompir, koji ste isekli na kolutove i propržiti sve zajedno nekoliko minuta. 

Dodati isečen peršun, naliti sa pilećom ili povrtnom supom, ako ih nemate, može i obična voda, da prekrije pirinač, sve izmešati, probati da li je šta potrebno od začina i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200°C  da se peče, dok sva tečnost ne ispari, oko pola sata, ili dok se pirinač ne skuva.

Poslužiti toplo sa dodatkom salate po vašem izboru.

Prijatno!!!


Нема коментара:

Постави коментар