четвртак, 11. август 2022.

Sladoled sa kondenzovanim mlekom

 Sigurna sam da su i kod vas ogromne vrućine pa zašto da se ne rashladimo sa domaćim sladoledom bez jaja...mi ne jedemo često sladoled ali mi po nekad padne želja da ga napravim.

Sastojci: 250 g zaslađenog kondenzovanog mleka, 500 ml slatke pavlake, prstohvat soli, 1 kašika vanilla paste ili tečne vanile.

Priprema: U veliku zdelu umutiti slatku pavlaku sa prstohvatom soli i vanilom u mekši šne, dodati kondenzovano mleko i još jednom umutiti u meši šne, pazite da ne premutite, dobićete slatki puter.

Sipati umućenu masu u pleh, veličine 20cm X 20cm, ili sličnih veličina, prekriti samolepljivom folijom preko mase da dodiruje umućenu kremu, staviti u zamrzivač preko noći.

Sledećeg dana ili najmanje posle 4 sata stajanja, poslužiti i fino se rashladiti.

Sledeći put ću ovaj sladoled napraviti sa karamelizovanim slatkim mlekom, promene radi. i da probam i taj ukus.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар