петак, 19. август 2022.

Meksička hladna supa od paradajza

 Nismo mnogo zasadili paradajz ali i ovo što smo zasadili je baš rodilo. Neki deo paradajza podelimo, nešto napravimo kuvani paradajz sos za zimu a nešto i pojedemo...gazpacho hladna supa / čorba je idealna leti, prvo jer se ništa ne kuva, drugo što je puna korisnih vitamina i minerala koje su našem organizmu potrebna..

Ovog puta sam je pravila od žutog paradajza, jer njega sam imala više pa da se iskoristi.

Sastojci: 6 paradajza šljivara, 1mala glavica ljubičastog luka, 1 veći krastavac, 1 narandžasta paprika, 1 ljuta jalapeño paprika, 2 do 3 čena belog luka, 1 do kašike iseckanog korijandera ili peršuna, 1 limeta, 1 kašika Worcestershire sos, 60 ml jabukovo sirće, 1 l sok od paradajza, 1 kašičica nekog ljutog sosa, so i biber po ukusu

Priprema: Svo povrće očistiti, oprti i osušiti. Ja sam koristila žuti paradajz a vama ostavljam izbor da koristite onaj koji najviše imate u bašti.

Paradajzu odstraniti semenke onoliko koliko možete pa samleti u blenderu. Sipati sve u  jednu veliku zdelu. U to dodati sok odd paradajza ( ja nisam imala žuti sok od paradajza pa sam paradajz samlela u blenderu i onda procedila kroz cediljku da odstranim višak pulpe a i nisam morala da to uradim.

Dodati sok i izrendanu koricu limete, jabukovo sirće, Worcestershire sos, ljuti sos po vašem ukusu.

Sve ostalo povrće iseckati na sitnije kockice i dodavatiu zdelu, na kraju kad ste završili sa seckanjem ljubičastog luka, krastavca, paprike, halapenjo paprike, belog luka, dodati iseckan korijander ili peršun, posoliti i pobiberiti po ukusu, promešati i ostaviti zdelu u frižider da  se dobro rashladi.


Dobro rashlađen gazpacho poslužiti kao predjelo tako što možete sipati u šire čaše ili manje zdelice, posuti sa još malo iseckanog korijandera. ( cilantro )

Ovo bi moglo takođe da se posluži tako što se svi tečni sastojci mogu sipati u neki veći bokal, sitno isečeno povrće da se stavi u veću zdelu pa svako neka sipa koliko želi povrća u svojo supi a cilantro ili peršun da se iseče u manju zdelu pa onoliko koliko ko voli neka doda. 
Pustite mašti na volju što se posluživanja tiče.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар