Priprema: Prvo ispeći batat. To možete da uradite i dan ranije.
Oprati, osušiti i izbockati nožem batat i ispeći u rerni.
Batat se može ispeći u mikrotalasnoj, samo je ja ne koristim za pripremanje hrane.
Ostaviti da se ohladi, oljuštiti i izgnječiti kao za pire krompir, dodati so i biber po ukusu.
Papriku ispeći na grilu ili rerni, poklopiti u šerpi i ostaviti da se ohladi. Oljuštiti.
Izrendati sir.
Oprati, osušiti i izbockati nožem batat i ispeći u rerni.
Batat se može ispeći u mikrotalasnoj, samo je ja ne koristim za pripremanje hrane.
Ostaviti da se ohladi, oljuštiti i izgnječiti kao za pire krompir, dodati so i biber po ukusu.
Papriku ispeći na grilu ili rerni, poklopiti u šerpi i ostaviti da se ohladi. Oljuštiti.
Izrendati sir.
Tiganj dobro zagrejati ali bez dodavanja ikakve masnoće i pažljivo spustite pripremljene tortile.
Peći dok vam donja strana lepo ne porumeni i pažljivo okrenuti i drugu stranu da i ona porumeni.
Dok se jedna peče, vi pripremite sledeću.
Ispečene tortille iseći na 4 dela i poslužiti sa onim šta vi volite, kod nas je bio gusti grčki jogurt izmešan sa peršunom i belim lukom.
2 tortille su dovoljne za jednu odraslu, ješnu osobu, za nas, koji manje jedemo 1 do 1 i po je dovoljno.Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар