Sastojci: 2 kg ribizle, 2 do 3 l vode, 500 g šećera na svaki l soka, 2 do 3 grančice timijana
Priprema: Ubrane ribizle oprati i očistiti od grančica.
Staviti ih u šerpu i naliti sa vodom da pokrijete ribizle.Kuvajte dok ne provri i kad provri kuvati još 5 minuta.
Procediti kroz cediljku, blago pritiskajući voće da ispusti što više soka.Sok koji ste dobili sipati u šerpu i na svaki litar soka dodati 500 g šećera ( originalni recept kaže 900 g, meni je to baš previše ) i grančicu timijana i kuvati samo dok se šećer ne istopi. Ne kuvati dugo jer ćete dobiti žele od ribizla.
Ako hoćete da vam sok traje duže onda morate pasterizovati flaše sa sokom.
Zatvoriti flaše, ostaviti da se ohlade i čuvati na tamnom i hladnom mestu.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар