Sastojci za preliv: 3 veća jaja, 60 g kiselog mleka ili gustog jogurta, 2 ravne kašike brašna
Priprema: Ako su vam paprike iz zamrzivača, odmrznuti ih, oljuštiti, očistiti od semenki i ostaviti da se ocede.
Ja sam koristila sveže paprike u raznim bojama, koje sam prethodnog dana ispekla i ostavila da se dobro ohlade., Oljuštila sam ih, očistila od semenki i ostavila u cediljki da se ocede.Oceđene paprike iseći na manje komadiće.
Beli luk očistiti i pasirati.
Peršun oprati, osušiti i iseckati na sitnije komadiće.Feta sir izmrviti.
Pekač, veličine 20 cm X 20 cm premazati sa polovinom maslinovog ulja i po dnu poređati oceđene i iseckane paprike, da vam prekrije dno.
Preko njih posuti sa izmvrljenim sirom, posuti sa pasiranim belim lukom i preko posuti sa iseckanim peršunom.
Posuti sa biberom po vašem ukusu i preliti sa ostatkom maslinovog ulja.
Nemojte soliti, jer feta sir je dovoljno slan, bojim se da ne presolite jelo.
Preliti svuda preko peršuna.
Blago posoliti i pobiberiti.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Izvaditi iz rerne, posuti sa kačkavaljem i vratiti nazad još 10 minuta da se dopeče i sir otopi.
Pečeno jelo izvaditi iz rerne, kratko ohladiti i poslužiti sa gustim jogurtom izmešanim sa sitno isečenim belim lukom ili po želji sa mladim crnim lukom.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар