Mi obožavamo čorbice, nije važno od čega je, samo neka je sa kašikom. Juče mi je ostalo pola tikve, baš je bila velika, kupila sam je na farmerskoj pijaci i mislila sam da danas od te polovine napravim bundevaru, ali imamo pitu od jabuka, bundeva je, ili morala da se ostavi u frižider ili da napravim čorbicu...ova druga ideja mi je bila bolja...Muž je napolju, radi naešto na autu i ja rešila da ga obradujem, jer znam koliko voli čorbice.
Sastojci:
2 kašike putera
2 kašike maslinovog ulja
2 struka praziluka, samo beli deo
3 do 4 čena sitno iseckanog belog luka
2 velika paškanata ili 2 velike šargarepe
250 ml suvog belog vina
1.5 l do 2 l supe / temeljca / vode
125 ml kokosovog mleka ili pavlake za kuvanje
po prstohvat ili po ukusu mleven muškatni orah,mleveni đumbir, curry prah
1 feferončić
po ukusu suvi začin,sveže samleven biber, morska so
Priprema:
Vratiti nazad na ringlu i dodati kokosovo mleko, ( ako nemate kokosovo mleko možete koristiti pavlaku za kuvanje )
Ako vam je pregusto, dodati još supe ili vode do željene gustoće i pustiti da provri.
Probati da li je potrebno još nešto od začina i poslužiti toplo sa parčetom prepečenog hleba ili sipati u šolju i piti.
Prijatno!!!!!
It's so tasty, so shiny here. :) The sun loves you, Zoki! ;)
ОдговориИзбришиHugs, my dear friend!
Thank you. Here is raining and is getting colder. Autumn is here. Hugs, my dear friend and enjoy those beautiful,sunny days.
ОдговориИзбриши