Za samo tri nedelje možete imati domaći liker od nara / šipka, koji ćete napraviti sami.
Domaćica za ovomesečnu igricu " Ajme, koliko nas je " je naša blogerica Tihana sa bloga Tiha u Zemlji Slatkiša, koja nam je zadala temu...NAR i njoj šaljem ovaj recept.
Sastojci:
500 ml votke ili lozovače
150 do 200 g šećera ( ako volite slađe staviti 200 g )
Priprema:
Očistiti ga od ljuske i odvojiti zrnca od opne.
Staviti u veću teglu zrnca,malo ih izmeljati da ispuste sok, šećer i votku, ( može gin ili lozovača ) malo promućkati i ostaviti na tamnom mesti da odstoji 3 nedelje,promućkati svaki drugi dan, da se šećer otopi.
Po želji u teglu možete dodati i koricu pomorandže i limna, ja nisam htela.
250 ml vode i šećer stavite da provri i smanjiti temperaturu i pustiti da se kuva oko 5 minuta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad je simple sirup potpuno hladan, dodati alkohol, sve dobro izmešati, sipati u ukrasne flaše i pokloniti prijateljima za Božić ili Novu Godinu.
Boja likera će vam puno zavisiti od zrelosti nara.
Živeli!!!!!
Veoma interesantno :)
ОдговориИзбришиHvala ti, Nataša. Ako voliš likere,probaj i ovaj.
ИзбришиDivno, volim likere i nisam nikada radila od nara
ОдговориИзбришиIngrid,pošto ih voliš isprobaj i ovaj.....moj bi trebao uskoro da bude gotov. Topli pozdrav
ИзбришиRazmišljala sam o likeru od nara, još ga stignem napraviti, vjerujem da će ovaj tvoj kada odstoji biti jako fin !
ОдговориИзбришиTebi baš zavidim na domaćenm naru...ovaj moj nije bio baš dobro zreo,ali liker za sada izgleda dobro. Topli pozdrav.
ИзбришиSuper izgleda, boja mi je super.
ОдговориИзбришиHvala ti Petra puno. Liker je izuzetno ukusan i baš miriše na nar. iz tog razloga nisam htela ništa drugo da dodajem 8 vanilu, pomorandžu )
ИзбришиIzvinite ja sam prvi put i ovom sa likerom od nara pa ne znam da odmah stavim secer i votku i nar ili posle vodu i secer.Molim pomoc i savet vas iskusnih😘😘😘
ОдговориИзбришиTako je, sve se stavi odmah, samo se malo nar ispritiska da otpusti svoje sokove, doda se šećer, alkohol i ostavi se da odstoji, povremeno promućkati. ako ti još šta treba, slobodno se javi i puno pozdrava.
ОдговориИзбришиPravim odmah izgleda lijepo
ОдговориИзбриши