Davno sam dobila ovaj recept od moje komšinice i već sam zaboravila da ga imam,dok ga, sasvim slučajno ne nađoh...pa da ga podelim sa vama.
Sastojci:
225 g brašna
1 kašičica cimeta
pola kašičice sode bikarbone
pola kašičice izrendanog muškatnog oraha
četvrtina kašičice praška za pecivo
200 g šećera
1 jaje
1 kašika vanile ili 1 kesica vanilinog šećera
65 ml ulja
1 veoma mala tikvica
2 zrele,izgnječene banane
pola kašičice sode bikarbone
pola kašičice izrendanog muškatnog oraha
četvrtina kašičice praška za pecivo
200 g šećera
1 jaje
1 kašika vanile ili 1 kesica vanilinog šećera
65 ml ulja
1 veoma mala tikvica
2 zrele,izgnječene banane
Priprema:
Podmazati kalup za mali hleb ( 9cm X 13.5cm ) ili kalupiće za mafine,hladnim puterom ili sprejom za pečenje,sipati gusto testo i odozgore posuti sa braon šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 55 do 60 minuta. Ako ih pečete u mafin kalupima, pecite ih kraće.
Prijatno!!!!
nedavno sam probala tikvice "na slatko" i baš su mi se svidjele
ОдговориИзбришиHvala Tamara.Puno puta sam pravila kolač sa tikvicom i nikad se ne bi reklo da u kolaču ima tikvica a kolač je izuzetno sočan bez mnogo dodatnih masnoća Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиOvo mora biti jaaaaaako sočno. Radila sam posebno kolače s tikvicama i bananama, ali nikad zajedno
ОдговориИзбришиU pravu si,kolač je izuzetno snočan,idealan sa šoljicom bele kafe ili deci doručak sa čašom mleka.
ИзбришиKao i Tamara, tek od skoro sam "otkrila" kolace sa tikvicama i postala sam veliki fan, ovaj kolacici mirise na jesen i tople zacine, verujem da bi mi se jako svideo.:)
ОдговориИзбришиJoj Lana, sećam se kad je moja pastorka prvi put napravila mafine sa tikvicama, jer unučica nije htela da jede povrće,mi smo se oduševili sa mekoćom i sočnošću tih mafins,od tada sam puno puta pravila kolače sa tikvicama i moj muž ih obožava.
Избриши