Ovu vrstu salate možete napraviti da bude i bez glutenska ako,umesto bulgura koristite proso, pirinač ili kinou...izbor je vaš.
Sastojci:
100 gbulgur,proso, pirinač,kinoa
2 do 3 manje vezicesitno iseckanog peršuna
100 gpečenog i krupnije isečenog badema
10 do 15sitno iseckanih suvih kajsija
Sastojci za preliv:
4 kašike ulja od semenki grožđa
sok od 2 limuna ili po ukusu sirće od jabuka
2 čena pasiranog belog luka
1/4 kašičice dijon senfa
po ukusu suvog bosiljka
po ukusu morska so i sveže samleven biber
Priprema:
U manju šerpicu staviti 175 ml vode sa prstohvatom soli i pustiti da provri i kad provri sipati bulgur ( ja sam za ovu salatu koristila krupniji ) i pustiti da ponovo provri.
Kad je ponovo provrelo,isključiti ringlu,poklopiti šerpicu i ostaviti da tako odstoji 20 minuta.
Tokom stajanja bulgur će "popiti" svu vodu.
Pre upotrebe rastresti sa viljuškom.
U zdelicu staviti pasirani beli luk, ulje, limunov sok, so, biber,dijon senf,suvi bosiljak i sve izmešati sa viljuškom ili malom žičicom.
Preliti sa umućenim prelivom za salatu,koji ste ranije pripremili,dobro sve izmešati i po želji, možete jesti ovu salatu odmah ili ostaviti u frižider da se malo ohladi.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар