Dobila sam od komšije punu korpu zelenog paradajza, deo sam stavila u tegle a od jednog dela sam htela da napravim ovu mirišljavu marmeladu...
Sastojci:
650 g šećera
1 mahunavanile ili 1 kašika vanilla paste
sok od 1 limuna
sok od 1 pomorandže
izrendana korica od 1 pomorandže
sok od 1 limuna
sok od 1 pomorandže
izrendana korica od 1 pomorandže
Priprema:
Staviti u veću šerpu sitno iseckan paradajz, mahunu vanile iseći na pola i sa tupim delom noža skinuti zrnca vanile sa unutrašnje strane i staviti u šerpu. Ja sam koristila vanilla paste 1 punu kašiku.
Sipati šećer preko sitno iseckanog paradajza, dodati sok od limuna i pomorandže i izrendanu koricu pomorandže. Ja sam umesto korice pomorandže koristila prirodno ulje od pomorandže.
Sve ovo izmešati dobro, staviti na ringlu i pustiti da provri, kad provri,smanjiti temperaturu i kuvati dok se dobro ne zgusne, najmanje 2 sata i treba da izgleda kao gusti sok od paradajza, sa malim komadićima paradajza.
U šerpu sipati toplu vodu i staviti vruće teglice i pustiti da vri sve zajedno desetak minuta.
Ovako pripremljena marmelada može trajati godinu dana.
Ako nikom ne kažete od čega je marmelada, verujte da niko neće znati da je od zelenog paradajza jer tako dobro miriše na vanilu i pomorandžu.. jedino će vas boja izdati da nije od njih.
Od ove količine trebate dobiti oko 6 malih teglica.
Prijatno!!!!
Google Translator isn't working again and I'm wondering what this jam is made from... It looks so yummy. :)
ОдговориИзбришиHave a wonderful evening, Zoki!
This is jam made of green tomatoes...mz first time,but not last time. To bad that Google translator is not working,but this is very good jam.Thank you,my dear friend and have a great weekennd.Hugs and kisses:))))
ОдговориИзбриши