Prvi put kuvam paradajz...nikada do sada nisam imala potrebu da ga kuvam, jer obično kupim gotov, ovog puta me je samo moja radoznalost navela na ovo. Inače ovo je recept moje prijateljice, po kom je njena mama kuvala a sada ga kuva ona. Meni se jako dopao ovako kuvan paradajz, možda će se dopasti i vama.
Sastojci:
zreo paradajz
nekoliko ljutih feferončića
po 1 svežanj listova celera i peršuna
2 do 3 glavice crnog luka
po ukusu so
2 do 3 glavice crnog luka
po ukusu so
Priprema:
Iseći na polovine ako su manji a ako su veći, kao što su bili moji, iseći na 4 dela.
Paradajz staviti u šerpu u kojoj ćete kuvati, dodati feferončiće, ako ne volite da je po malo ljutkasto staviti nekoliko zelenih paprika, koje ste očistili od semenki i peteljki i isekli ih na manje parčiće.
Listove peršuna i celera dobro oprati i njih staviti u šerpu sa paradajzom i paprikom.
Staviti sve da se kuva i uz često mešanje kuvamo sve dotle dok kožica ne počne da se odvaja od paradajza.
Ovde morate sami da odlučite koju gustinu kuvanog paradajza volite. Moj muž obožava da pije kuvani paradajz i za nas je ovako najbolje.
Neko stavlja so da se kuva sa paradajzom, neko ne stavlja so uopšte, vi odlučite kako vi volite.
Takođe, neko stavlja nekoliko kašičica šećera, neko ne, sve zavisi koliko je paradajz kiseo i šta vi volite.
Kod spremanja kuvanog paradajza kao i kod cele zimnice veoma je važno da vam sve bude čisto i bez trulih delova voća i povrća.
Prijatno!!!!!
So close to me. ;)
ОдговориИзбришиGreetings from Bulgaria, my dear Zoki!
You are right...hugs my dear friend:))))
Избриши