Palačinke od krompira ( ja ih zovem i pljeskavicama ) napravljene u obliku wafla.....bez prženja,što znači, bez i malo dodatnih masnoća. Probajte.
1 kg krompira za pečenje ( baking potato )
180 do 240 g rendanog luka
12 g ili 1 kesica praška za pecivo
1 1/2 kašičica soli
sveže mleveni biber
100 g brašna
4 XL jaja
1 kašičica peršuna ili suvog začina čubrica
i još:
kisela pavlaka
jaja
vlašac
Priprema:
Krompir oljuštiti i izrendati na krupnu stranu,takođe izrendati na istu stranu i crni luk.
Sve to staviti u posudu, koju ste obložili sa lanenom krpom i krpu skupiti u zavežljaj i dobro iscediti krompir i luk. Ostaviti da odstoji još nekoliko minuta i ponovo iscediti ( veoma je važno da se što više tečnosti iscedi iz krompira, inače će vafle biti gnjecave )
Sve to staviti u posudu, koju ste obložili sa lanenom krpom i krpu skupiti u zavežljaj i dobro iscediti krompir i luk. Ostaviti da odstoji još nekoliko minuta i ponovo iscediti ( veoma je važno da se što više tečnosti iscedi iz krompira, inače će vafle biti gnjecave )
Kada se svo brašno obavilo oko krompira razbiti sva 4 jaja na različita mesta po krompiru, viljuškom probosti svako žumance i opet,pomoću viljuške, izmešati jaja sa krompirom.
Sipati smesu od krompira, poravnjati i peći dok vam lepo ne porumene.
Ovo vam može biti doručak, ručak ili večera.Nama je bio ručak uz domaću kokošju supu.
Prijatno!!!!
Divan recept, koji bih voljela isprobati...Vafle aparat nemam, ali mozda posluzi sendvic press!
ОдговориИзбришиHvala ti, draga Jasna....prvi put ih pravim na ovaj način i jako su nam se dopale.Ne ynam da li mogu da se prave na tom aparatu,ali probaj. Topli pozdrav.
ОдговориИзбриши