Šta drugo reći, nego napravite i probajte.
Domaćica za ovomesečnu igricu " Ajme, koliko nas je " je naša blogerica Tihana sa bloga Tiha u Zemlji Slatkiša, koja nam je zadala temu...NAR i njoj šaljem ovaj recept.
Sastojci: 300 g pečenih i oljuštenih crvenih paprika, 100 g pečenih oraha, 1 do 2 čena belog luka, 2 najmanje glavice crnog luka ili pola od veće, 2 kašike maslinovog ulja, 1 / 4 kašičice do 1 / 2 kašičice mlevenog kumina, 1/4 kašičice do 1/2 kašičice mlevenog koriandera, 1/4 do 1/2 kašičice mlevene crvene paprike, 1 do 2 male ljute papričice / feferončića, 1 kašika limunovog soka, 1/2 kašičice molase od nara, po ukusu morska so i sveže samleveni biber
Priprema: Paprike ispeći, ostaviti ih u posudi da se potpare, jer tako ćete ih lakše oljuštiti i ostaviti ih da se ocede.
Orahe ispeći u rerni, dok ne zamirišu, pazite da vam ne izgore i ostaviti da se ohlade.Sve ispržene začine sipati u tiganj gde je ispržen crni luk.
Pred služenje preliti sa vrlo malo maslinovog ulja, ili posuti seckanim peršunom i sveže samlevenim biberom i poslužiti sa krakerima ili pita hlebom.
Od ove količine bi trebali dobiti jednu teglu od 500 g.
Prijatno!!!!!
Very delicious looking dish! Love to have it for my lunch!
ОдговориИзбришиHugs,
Yelena
Yelena, thank you so much for all of your wonderful recipes, and yes we loved it to. With regards:))))
ИзбришиDivno kao i sve ostalo ;)
ОдговориИзбришиHvala Kristina,nama se jako dopalo.
ОдговориИзбришиSve imam sastojke,a paprike samo iz dubokog otopim.Hvala za recept.
ОдговориИзбришиMi obožavamo ovaj namaz / dip, nadam se da će se i vama dopasti.
ИзбришиDeluje zanimljivo kao iz tajlandske kuhinje ili indijske,verujem da je preukusno😁
ОдговориИзбришиHvala puno, mi ovaj dip jako volimo.Originalno dolazi iz Sirije, ali se pravi i u turskoj, gde ovaj namaz još zovu i acuka. i lebanonskoj kuhinji.
Избриши