Davno sam videla ovaj recept i nikako da ga napravim, uvek mi nešto fali...danas smo moj muž i ja čistili sve u bašti, ni malo lak posao i htela sam nešto brzo za ručak. Izbor je pao na ovaj recept, uz domaću supicu, ovo nam je bilo idealno. Za sve vas koji jedete gluten free hranu.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.
Sastojci:
1 veća glavica karfiola
1 jaje50 g mozzarella
pola kašičice soli
pola kašičice oregano
četvrtina kašičice mlevenog bibera
za punjenje:
3 do 4 kašike pizza sosa
100 g mozzarella sira
po ukusu;šunka, salame, kobasica
25 g izrendani parmezan
oregano, po ukusu
Priprema:
Očistiti karfil od spoljnih listova i oprati celu glavicu, Iskidati sve na cvetiće i staviti sve cvetiće u multipraktik ( ako je potrebno staviti iz dva puta ) i samleti u sitno kao kuskus.
U dublji i veći tiganj sipati vodu za dva do tri prsta, posoliti vodu i kad provri, sipati samleveni karfiol.
Kuvati oko 3 do 4 minuta, da karfiol omekša i kad omekša sipati sve u cediljku i ostaviti da se ocedi, pritiskajući spatulom preko karfiola da odstranite višak vode.
Priprema:
Očistiti karfil od spoljnih listova i oprati celu glavicu, Iskidati sve na cvetiće i staviti sve cvetiće u multipraktik ( ako je potrebno staviti iz dva puta ) i samleti u sitno kao kuskus.
U dublji i veći tiganj sipati vodu za dva do tri prsta, posoliti vodu i kad provri, sipati samleveni karfiol.
Kuvati oko 3 do 4 minuta, da karfiol omekša i kad omekša sipati sve u cediljku i ostaviti da se ocedi, pritiskajući spatulom preko karfiola da odstranite višak vode.
Pleh prekriti papirom za pečenje i na papir isipati smesu od karfiola. Rukama utapkati karfiol u pravougaonik.
Rernu zagrejati na 220*C i staviti koru da se peče...peći tačno 10 minuta, ni više ni manje od 10 minuta.
Premazati "testo tako što ćete sa jedne strane ostaviti oko 2 prsta ne premazano sa sosom za pizzu a sa suprotne strane duplo više.
Preko sosa staviti polovinu izrendanog mozzarella sira, preko sira staviti šunku, salamu, kobasicu....šta god volite, ako hoćete vege onda staviti šampinjone isečene na listiće, malo maslinki, isećene na kolutove i šta već volite i posuti sa preostalim izrendanim sirom.
Oštrim nožem zaseći gornji deo i posuti sa rendanim parmezanom i suvim oreganom. ( ja sam koristila suvi začin,čubricu, koji je vrlo sličan mešavini italijanskog začina )
Ovo vam može biti idealno predjlo za vaše goste ili sitni zalogaji sa vašim prijateljima.
Prijatno!!!!!
It's definitely delicious! :) Sooooo yummy!
ОдговориИзбришиHugs and kisses, Zoki!
Thank you and I definitely agree with you. It can be light lunch or dinner.
ИзбришиHugs my dear:)))
Ti si cudo.Da mi neko rekao da ces ovo spremiti!Svaka ti cast!Ovo moram isprobati!Kad ovako spremas kad nemas vremena...ha.ha
ОдговориИзбришиHvala ti, moja draga Požarevljanko......volim ja sve i svašta da isprobam a ovo mi se jako dopalo. Čak sam jela i sledećeg dana, ono što je ostalo i dopalo mi se i sledećeg dana. Topli pozdrav i šaljem ti virtualni zagrljaj.
ИзбришиDivno! i povrće, i šunkica, i sir...
ОдговориИзбришиHvala Nina...ovo nam se jako dopalo a odlično je i sledećeg dana, samo se treba podgrejati. Topli pozdrav.
Избришиodlično!!! bravo!!
ОдговориИзбришиHvala ti draga Tamara i ako voliš pizzu,obavezno probaj.
ОдговориИзбриши