Sastojci:
100 g basmati pirinča
500 ml mleka
3 pune kašike šećera
1 kašika ružine vodice
1/2 kašičice mlevenog kardamoma
2 kašike seckanih pistaća ili badema
prstohvat šafrana
Priprema:
Pirinač isprati i potopiti ga u vodu i ostaviti da odstoji bar sat vremena.
Ocediti vodu staviti oceđeni pirinač u blender dodati malo mleka i samleti da bude kremast.
U mleko staviti šećer,kardamom ( možete
koristiti i neku drugu vrstu zaslađivača;med,steviu ili šta već želite )
i pustiti da provri i polako sipati kremu od pirinča u mleko,stalno
mešajući žicom da nemate grudvice.
Kuvati na tihoj vatri,povremeno mešajući da vam ne zagori oko 5 minuta.Po želji, ako volite ređe,možete dodati još mleka.
Kuvati na tihoj vatri,povremeno mešajući da vam ne zagori oko 5 minuta.Po želji, ako volite ređe,možete dodati još mleka.
Pustite da provri i isključite ringlu.
Dodati ružinu vodicu ( ako je nemate dodajte vanilu ) i sve dobro promešajte.
Sipati u posudice iz kojih ćete poslužiti,posuti šafranom i seckanim pistaćima ili bademima.
Poslužito dobro ohlađeno.
U ovu vrstu sutlijaša možete dodati i sitno seckano sveže voće po vašem izboru;mango,jagode
Prijatno!!!!
Dodati ružinu vodicu ( ako je nemate dodajte vanilu ) i sve dobro promešajte.
Sipati u posudice iz kojih ćete poslužiti,posuti šafranom i seckanim pistaćima ili bademima.
Poslužito dobro ohlađeno.
U ovu vrstu sutlijaša možete dodati i sitno seckano sveže voće po vašem izboru;mango,jagode
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар