Sastojci: 300 g glatkog brašna,2 kašike ulja,1 kašika sirćeta,1/2 kašičice soli,150 ml tople vode
Priprema:
U posudu za mešenje staviti brašno,ulje i so i promešati.
Postepeno dodavati vodu,u koju ste dodali kašiku sirćeta i mešajte dok ne sjedinite.
Testo isipat na radnu površinu i mesiti ga dok ne dobijete lepo glatko testo.
Podeliti na dva dela,premazati ih uljem i pokriti ih sa najlonskom folijom i ostaviti da se odmore oko pola sata.
Rastanjiti testo sa oklagijom,veličine tanjira te rukama početi da ga razvlačite ispod testa prvo a onda ga razvlačite po krajevima dok ne dobijete lepu tanku jufku.Odseći joj krajeve i politi je sa malo ulja.
Fil za pitu:
250 g feta sir
1 jaje
Sjediniti sve zajedno i filovati kore tako što ćete razbacati fil svuda po kori,pomoću ivice čaršava urolati pitu i preneti je u podmazanu tepsiju i uviti je u puž.
Pokriti je i ostaviti da malo naraste,dotle vi zagrejte rernu na 200*C i peći pitu dok vam fino ne porumeni.Ako počne puno da gori, prekrijte je papirom za pečenje.
Ako želite da vam pita nije suva, tokom pečenje premazati je uljem nekoliko puta.
Originalni recept je odavde
Krasno izgledaju. I slažem se za razvući kore prvenstveno treba puno dobre volje a onda i prakse.
ОдговориИзбришиJoj ja je volim i jedva čekam da je ponovo napravim.Hvala Petra.
ОдговориИзбриши