Mmmm,goood!!!
Sastojci:
2 pileća bela mesa
250 ml jogurta
100 g + brašna
2 vršne kašike gustina
1 jaje
po ukusu šačini: vegeta mix za piletinu, beli luk u prahu,biber,
1/2 kašičice limunove korice i malo limunovog soka
1/4 kašičica ljute paprike
1/2 kašičice sode bikarbone
ulje za prženje
panko mrvice
Priprema:
U manju posudu staviti brašno,gustin, začine,sodu bikarbonu i sve promešati.
U veću posudu staviti jogurt, jaje,limunovu koricu i limunov sok i sve umutiti sa žicom za mućenje,dodavati polako smesu od brašna i umutiti u glatku smesu bez grudvica.
U veću posudu staviti jogurt, jaje,limunovu koricu i limunov sok i sve umutiti sa žicom za mućenje,dodavati polako smesu od brašna i umutiti u glatku smesu bez grudvica.
Piletinu oprati i iseći na tanje trakice oko 3cm široke,dužine po vašoj želji.
Sve parčiće piletine staviti u zdelu sa smesom i dobro izmešajte da se svako parče piletine obavije sa smesom od brašna.
Pokrite i ostavite na stranu oko pola sata da se ukusi sjedine.
Sve parčiće piletine staviti u zdelu sa smesom i dobro izmešajte da se svako parče piletine obavije sa smesom od brašna.
Pokrite i ostavite na stranu oko pola sata da se ukusi sjedine.
U jednu pliću posudu stavite panko
mrvice (japanske mrvice koje su pravljene od sredine hleba, bez korice,
ako imate priliku da nabavite ove mrvice,obavezno ih probajte jer su
jednostavno fantastične) i svako parče mesa dobro uvaljati u njih.
Uvaljano meso stavljajte na drugi tanjir i po potrebi dodajte još mrvica u tanjir.
Uvaljano meso stavljajte na drugi tanjir i po potrebi dodajte još mrvica u tanjir.
Нема коментара:
Постави коментар