Kod nas sad dolaze u obzir samo brzi ručkovi, jer se frižider i zamrzivačč čisti od suvišne hrane, mnogo je to sve nositi u drugi grad..jede nam se i po nešto slatko, nešto od testa, ali za to se nema vremena...danas nam je pasta baš dobro došla za ručak, jer ovog prošlog vikenda smo imali praznik i bilo je previše hrane, jedan dan kod ćerke i zeta, drugi dan kod sina i snaje...
Sastojci: 200 g penne pasta, oko 2 kašike putera, 2 do 3 struka praziluka,2 čena pasiranog belog luka,125 ml pavlake za kuvanje, 65 ml belog vina,beli biber,1/4 kašičice muškatnog oraha,nekoliko kašika sitno iseckanog peršuna,30 g parmezana ili grana padana,po želji; tucana ljuta paprika ili sitno iseckana sveža.
Priprema: Sipati vodu u šerpu i pustiti da voda provri. Pre nego što dodate pastu da se kuva, posoliti vodu sa 1 kašičicom soli i tek onda dodati pastu.
Kuvati je po uputsvu proizvođača.
U veći i dublji tiganj zagrejati puter i dodati praziluk, koji ste prethodno dobro oprali pod mlazom hladne vode, osušili i sitno iseckali.
Pržiti i dodati pasirani beli luzk i vrlo malo soli.( moj puter je bio neslan, ako koristite slan puter, budite oprezni da ne presolite )
Kad praziluk počne da mekša, dodati belo vino i pavlaku za kuvanje i nastaviti sa kuvanjem na niskoj temperaturi, dok se pasta ne skuva.
Dodati biber, muškatni orah i sitno iseckan peršun.
Ocediti skuvanu pastu, dodati izrendan sir i sve sjediniti.
Po žrelji, posuti sa još izrendanim sirom, sitno iseckanim peršunom i ljutom tucanom, ili svežom, paprikom.
Prijatno!!!!
Preukusno deluje! Obozavam paste
ОдговориИзбришиHvala i kod nas pasta uvek prolazi a brzo se spremi.Hvala na poseti i topli pozdrav.
Избриши