Moram da priznam da nikad nisam jela kožicu od ribe, ovo mi je prvi put i mogu vam reći da nikad lepšu ribu nisam jela. Losos je serviran sa mlakom salatom od krompira. Ovo su recepti Gordona Ramsey, koga uopšte ne volim, jer je zaista arogantan, ali su mu recepti vrh..
Sastojci za salatu:
po 3 mala skuvana krompira po osobi
1 mala konzerva tune u vodi
4 do 6 struka mladog luka
1 puna kašika sitnije isečenog korijandera ili peršuna
Za preliv:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika vode
1 kašika limunovog soka ili po ukusu
morska so i biber
Priprema:
Kožicu zaseći oko pola cm u dubini, zajedno s mesom ribe,preko celog komada ribe,posoliti sa krupnijom solju ( ja sam koristila roze himalajsku so ) i ostaviti sa strane dok pripremate salatu.
Oljuštiti krompir i u dublji i veći tiganj staviti vrlo malo maslinovog ulja i zagrejati i staviti cele krompire da se vrlo malo zagreju, okrenuti ih nekoliko puta.
Viljuškom ih grubo usitniti.
Dodati sitno iseckan mladi luk, grubo iseckan korijander, ako ga ne volite, zamenite ga sa peršunom, dodati usitnjenu tunu iz konzerve, ( konzerva je od 187g ) u originalnom prikazu on je stavio meso od krabe, ja ga nisam imala pa sam zamenila sa tunom, i sve to promešati.
U manju zdelicu sipati sve za preliv i umutiti sa žicom za mućenje ili staviti sve u malu staklenu flašicu, izmućkati i preliti preko salate, promešati i probati za so i biber.
Ostaviti sa strane.
Na tanjir sipati prvo toplu salatu od krompira i preko salate staviti parče lososa, preliti sa vrlo malo preliva od salate ili sa nekoliko kapi ulja i limunovog soka i poslužiti odmah.
Prijatno!!!!
really this scoop tips was good. Thanks for sharing Kfc Wednesday Offer
ОдговориИзбришиWygląda to super. Pozdrawiam.
ОдговориИзбришиHvala Izabella
Избриши