Sastojci:
2 – 3 kašike maslinovog ulja
4 pileće noge,isečene na batake i karabatake
1 kg ljutike ( po mogućnosti da su glavice veoma sitne)
500 ml piva
250 ml pileće supe/temeljca
150 g šampinjona, isečenih na listiće
po ukusu začini; vegeta mix za piletinu,vegetin mix belog luka, sveže mleveni biber,prstohvat mediteranskih začina
3 – 4 kašike brašna
pola kašičice sode bikarbone
limunova korica
seckani peršun
Priprema:
Piletinu oprati i osušiti.
U šerpu staviti ulje i zagrejati.
U pliću posudu staviti brašno,sodu bikarbonu i sve začine koje vi volite i dobro izmešati.Svako parče piletine uvaljati u smesu od brašna i samo propržite na zagrejanom ulju i ostaviti je na stranu.
Dodati ljutiku u šerpu i malo propržiti oko 5 minuta, povremeno promešajte.
Sipati pileću supu pa dobro izgrebati, dodati pivo i vratiti
propržene pileće batake,pobiberiti i posoliti po ukusu i poklopiti i
dinstati/kuvati dok piletina potpuno ne omekša oko 45 do 60 minuta.
Otklopiti i pustiti da malo tečnosti uvri.
Posle 45 minuta dinstanja dodati šampinjone koje ste isekli na listiće te ih dinstajte zajedno sa mesom.
Dodati naribanu koricu limuna i probati da li je dovoljno slano.Posuti sa peršunom i poslužiti sa pirekrompirom.
Prijatno!!!!
Posle 45 minuta dinstanja dodati šampinjone koje ste isekli na listiće te ih dinstajte zajedno sa mesom.
Dodati naribanu koricu limuna i probati da li je dovoljno slano.Posuti sa peršunom i poslužiti sa pirekrompirom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар