петак, 13. фебруар 2015.

Pasta u sosu od crvenih pečenih paprika

Volim pastu, ali je retko kuvam, ova pasta je pravljena od kinoe i pirinča a sos je od pečenih crvenih paprika...ovako dobar sos davno nisam jela i sad znam da će biti mnogo više pečenih paprika u zamrzivaču.


Sastojci:


4 velike pečene babure ili 6 većih roga paprika
25 g pinjola ili blanširanih badema
2 do 3 kašike ulja od semenki grožđa
1 manja glavica crnog luka, sitno iseckanog
4 čena pasiranog belog luka
125 ml tečne pavlake za kuvanje
sitno iseckan peršun
sveže izrendani Grana Padano ili parmezan
od 250 do 450 g paste od kinoe ili paste koju vi koristite

Priprema:

Paprike najbolje ispeći mnogo ranije, ostaviti ih da se ohlade ili, izvaditi iz zamrzivača ( ja sam ih pekla ranije kad sam pravila supu od pečenih paprika ) oljuštiti ih, očisti od semenki i ostavite da se ocede.
Pinjole ili bademe, staviti u tiganj i propržiti ih na suvo, da malo porumene..pazite da vam ne zagore, biće gorki.
Ostaviti ih sa strane.

U isti tiganj sipati ulje, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga na tihoj temperaturi dok potpuno ne omekša,dodati pasirani beli luk i pržiti samo dotle dok ne zamiriše.
Dok se luk tiho prži, u multipraktik staviti oceđenu pečenu papriku i propržene pinjole i sve dobro samleti.


Sipati samlevenu smesu od paprika u tiganj i pržiti oko desetak minuta, povremeno promešajte, da ne izgori.

Kad je smesa gusta, dodati pavlaku za kuvanje, pobiberiti i posoliti po ukusu ( ja sam dodala i pola kašičice mlevene ljute paprike ) i kuvati još 5 minuta, na tihoj temperaturi.

Skuvati pastu po uputstvu proizviđača.
Ocediti ali ostaviti oko 50 ml vode u kojoj se pasta kuvala.
Oceđenu pastu sipati u tiganj u kom je sos, sve izmešati, ako je previše gusto, dodavati po malo vode, koju ste ostavili, do željene gustoće, ( ja sam sipala samo 2 kašike tečnosti ) promešati i sipati u veće tanjire, iz kojih ćete poslužiti pastu.

Posuti sa sitno iseckanim peršunom,sveže izrendanim sirom i ako volite,sa malo tučene ljute paprike.

Ako vi možete da nađete i kupite ove zelene kese koje se prodaju po Americi i Kanadi i zovu se Debbie Meyer green bags ja bih vam ih preporučila jer u tim kesama voće i povrće ostaje sveže i po 3 nedelje....ja ih imam odavno i koristim ih i jako sam zadovoljna sa njima.


Peršun koji stoji u ovoj kesi već dve nedelje je svež...koliko puta sam kupila peršun,ili drugo povrće i posle kratkog vremena sam morala da bacim..ovako vidite i sami.





Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар