недеља, 22. децембар 2013.

Rolat od paradajz pirea

Izvanredan rolat koji vam može poslužiti za Božićno i Novogodišnje slavlje...




Sastojci za rolat:

     3 jaja
     100 ml tople vode
     50 g gustina
     30 g brašna
     1 kašičica mlevene crvene paprike
     2 kašike paradajz pirea
     60 g otopljenog putera
     2 g praška za pecivo
     po ukusu soli

    Sastojci za fil:

     200 g krem sir ( po želji možete staviti masniji domaći kravlji sir )
     2 kašike kisele pavlake
     2 struka mladog luka
     1 kašika sitno iseckanog peršuna
     1 mali čen sitno iseckanog belog luka
     po ukusu so i biber

    Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst šne i ostaviti sa strane.

Brašno, gustin i crvenu mlevenu papriku izmešati i prosejati.
Pire od paradajza rastvoriti u toplu vodu.
Umutiti žumanca i dodati razmućen pire i sjediniti sve zajedno.
Preko jaja sipati po nekoliko kašika brašna i spatulom sjediniti onda dodavati po malo otopljen puter i njega sjediniti sa smesom, pa opet brašno,puter..dok imate materijala i na kraju sipati celu smesu preko belanaca i spatulom sjediniti u glatku smesu.

Pleh, veličine 22cm X 30cm prekriti sa papirom za pečenje,sipati smesu svuda ravnomerno i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 10 do 12 minuta.
Ispečen rolat okrenuti na kuhinjsku krpu, pažljivo odlepiti papir za pečenje i zaviti dok je topao.
Dok se rolat hladi umutiti krem sir sa kiselom pavlakom, dodati sve ostale sastojke.
Ohlađeni rolat odviti, premazati sa smesom od sira, ponovo zaviti u najlon foliju, krajeve dobro uvrnuti da se stisnu i ostaviti, najbolje preko noći u frižider.

Iseći na kolutove, oko 2cm ili malo manje,ukrasiti kako vi volite i poslužiti.

Prijatno!!!!



Нема коментара:

Постави коментар