среда, 21. август 2019.

Zeleni borscht ( Green Borscht Ukrainian Spinach Soup )

Posle jučerašnjeg divnog obroka u jednom prelepom restoranu, koji je nekad bio vodenica da bi ga pre 40 godina pretvorili u restoran, danas mi je bio potreban jedan vrlo lagani ručak na kašiku..izbor je pao na ono što je bilo u frižideru.


Sastojci:  2 l povrtne ili pileće supe, 1 glavica sitno iseckanog crnog luka, 2 krupno izrendane šargarepe, 3 velika krompira, 1 tikvica, 150 g iseckanog spanaća, 50 ml limunovog soka ili po ukusu, po ukusu so, biber, suvi začin
i još: 4 tvrdo kuvana jaja, kisela pavaka ili gusti grčki jogurt, peršun ili mirođija

Priprema:  Sipati dve litre supe po vašem izboru, ako nemate supu, može i čista voda.
Crni luk sitno iseckati, šargarepu izrendati na krupno, krompir očistiti i iseći na kockice i sve to staviti u lonac da se kuva.
Originalni recept kaže da se luk i šargarepa isprži na 3 kašike maslinovog ulja, ja nisam htela da to pržim već sam stavila u vodu da se skuva i time izbegla dodatnu masnoću, vi kako hoćete.

Spanać očistiti i oprati te iseći na deblje trakice.
Tikvicu oprati, odstraniti vrh i dno i iseći na manje kockice.
Skuvati jaja da su tvrdo kuvana.
Oljuštiti i iseći na kockice.

Kad je krompir skoro kuvan, dodati tikvicu i spanać i kuvati još 5 minuta.
Posoliti, pobiberiti i dodati suvi začin po ukusu, dodati limunov sok i na kraju dodati skuvana jaja.
Poslužiti toplo sa kašikom kisele pavlake ili gustog jogurta i posuti seckanim peršunom ili mirođijom.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар