Znamo koliko je deci teško "uvaliti" povrće da pojedu, ovo je jedan od načina kako im doskočiti a da i ne znaju da su ga pojeli.
Sastojci: 250 do 300 ml ne zaslađenog bademovog mleka, pola banane, 100 g svežih trešanja ili višanja, 50 g skuvanog na pari karfiola, 150 ml gustog grčkog jogurta, 1/4 kašičice cimeta, 4 do 5 kockice leda, 10 do 15 listića mente
Priprema: Karfiol očistiti, skuvati ga na pari da samo malo omekša, ocediti od viška vode i staviti u zamrzivač da se zamrzne.
Možete da koristite i svež ali onda budite sigurni da sve dobro sameljete da nemate komadiće karfiola u napitku.
Umesto karfiola možete da koristite svežu mladu tikvicu.
Možete da koristite i svež ali onda budite sigurni da sve dobro sameljete da nemate komadiće karfiola u napitku.
Umesto karfiola možete da koristite svežu mladu tikvicu.
Trešnje očistiti od koštica, ako nemate sveže, može i zamrznute a umesto njih možete da koristite i višnje.
Mentu oprati i iskidati listiće.
Sve sastojke stavite u blender i sameljite u glatku masu, sipati u čaše i poslužiti odmah.
Ako je potrebno dodati još malo mleka, ako vam je previše gusto.Mi ne volimo da je slatko, bilo nam je dovoljno slatko od voća, vi, ako vam nije dovoljno slatko dodajte med ili javorov sirup.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар