субота, 10. август 2019.

Cimet rolnice sa ukusom pomorandže

Rolnice koje vam se tope u ustima...probajte ih.


Sastojci:

235 ml mleka
60 g šećera
prstohvat soli
7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
235 ml tople vode
2 jaja
345 g sve namenskog brašna +100 g za doradu testa
345 g hlebnog brašna
1 kašičica vanilla paste ili 1 kesica vanile
korica od pomorandže ili desetak kapi prirodnog ulja od pomorandže
100 g omekšalog putera,sobne temperature

Za premazati testo:

40 g braon šećera
4-5 kašičica cimeta

i još:

30 g putera
22o g prah šećera
35 ml tečne pavlake
5 kapi prirodnog ulja od pomorandže ili pola mahune vanile

Priprema:

U manju šerpicu staviti šećer, mleko i so i zagrejati, ali da ne provri. Mešati dok se šećer ne otopi i ostaviti sa strane da se ohladi da bude mlako.

U vanglicu sipati toplu, ali ne i vruću, vodu, dodati kvasac i malo šećera,izmešati i ostaviti sa strane da se kvasac podigne.

U podignuti kvasac dodati blago umućena jaja,koricu ili prirodno ulje pomorandže, mlako mleko i polako početi sa dodavanjem brašna ( ja sam moje brašno prethodno pomešala i prosejala ) i polovinu omekšalog putera.
Pripremiti sada onih 100 g brašna i pomoću tog brašna domesiti testo, koje treba da bude meko i po malo lepljivo.
Oblikovati testo u loptu,pobrašniti vanglicu i testo i vratiti testo nazad u vanglicu. Pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo podigne.

Naraslo testo istresti na radnu površinu, premesiti i podeliti na pola.
Rastanjiti testo u pravougaonik veličine 20cm X 30cm, premazati sa polovinom preostalog putera, koji ste rastopili i posuti sa polovinom braon šećera i polovinom cimeta i zaviti u rolat.
Tako isto uraditi i sa drugim delom testa.


Pripremiti okruglu tepsiju 26 do 28cm,podmazati je sa puterom.
Rolate iseći na 12-13 malih komadića i ređati ih u podmazanu tepsiju.( ja sam pravila u manju tepsiju za sina i snajku a preostale delove sam stavila u manji pravougaoni kalup, pokrila sa providnom folijom i ostavila u frižider preko noći i danas sam ih pekla za nas, ali kad sam ih izvadila iz frižidera ostavila sam ih na sobnoj temperaturi oko sat vremena da mi rolnice narastu )
Kad ste tepsiju napunili sa isečenim delovima, ostaviti malo razmaka između rolnica, jer one će još da narastu, pokriti sa providnom folijom i ostaviti da rolnice popune tepsiju, tj da narastu.

Zagrejati rernu na 200°C i peći rolnice oko 25 do 30 minuta ili dok ne porumene.
Dok se rolnice peku, napraviti preliv.
Otopiti puter i pavlaku, dodati prah šećer i ulje od pomorandže, sve dobro izmešati.
Kad se rolnice malo prohlade, preliti ih sa prelivom i poslužiti tople.


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар