Rolnice koje vam se tope u ustima...probajte ih.
Sastojci:
235 ml mleka
60 g šećera
prstohvat soli
7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
235 ml tople vode
2 jaja
345 g sve namenskog brašna +100 g za doradu testa
345 g hlebnog brašna
1 kašičica vanilla paste ili 1 kesica vanile
korica od pomorandže ili desetak kapi prirodnog ulja od pomorandže
100 g omekšalog putera,sobne temperature
Za premazati testo:
40 g braon šećera
4-5 kašičica cimeta
i još:
30 g putera
22o g prah šećera
35 ml tečne pavlake
5 kapi prirodnog ulja od pomorandže ili pola mahune vanile
Priprema:
Pripremiti sada onih 100 g brašna i pomoću tog brašna domesiti testo, koje treba da bude meko i po malo lepljivo.
Oblikovati testo u loptu,pobrašniti vanglicu i testo i vratiti testo nazad u vanglicu. Pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo podigne.
Naraslo testo istresti na radnu površinu, premesiti i podeliti na pola.
Rastanjiti testo u pravougaonik veličine 20cm X 30cm, premazati sa polovinom preostalog putera, koji ste rastopili i posuti sa polovinom braon šećera i polovinom cimeta i zaviti u rolat.Tako isto uraditi i sa drugim delom testa.
Rolate iseći na 12-13 malih komadića i ređati ih u podmazanu tepsiju.( ja sam pravila u manju tepsiju za sina i snajku a preostale delove sam stavila u manji pravougaoni kalup, pokrila sa providnom folijom i ostavila u frižider preko noći i danas sam ih pekla za nas, ali kad sam ih izvadila iz frižidera ostavila sam ih na sobnoj temperaturi oko sat vremena da mi rolnice narastu )
Kad ste tepsiju napunili sa isečenim delovima, ostaviti malo razmaka između rolnica, jer one će još da narastu, pokriti sa providnom folijom i ostaviti da rolnice popune tepsiju, tj da narastu.
Dok se rolnice peku, napraviti preliv.
Otopiti puter i pavlaku, dodati prah šećer i ulje od pomorandže, sve dobro izmešati.
Kad se rolnice malo prohlade, preliti ih sa prelivom i poslužiti tople.
Нема коментара:
Постави коментар