Vrlo lagana salata, idealna za tople letnje dane, može da vam bude lagana večera ili prilog pečenom mesu.
Sastojci: 4 do 5 štapića celera, 1 velika zelena, Granny Smith jabuka, 1 ljubičasti luk, 1 osrednje veličine krastavac, seckani peršun, 65 ml svežeg limunovog / limetinog soka, 50 ml ulja od avocada ili maslinovo ulje, po ukusu so i biber
Priprema: Jabuku oprati, raseći na pola i očistiti od semenki, ne ljuštiti je i iseći ja ne sitne kockice.
Preliti sa malo soka od limun, promešati i ostaviti na stranu.
Krastavac oprati i iseći na šnite a onda na trakice i iseći kockice iste veličine kao što su kockice jabuke i dodati u zdelu sa jabukama.
Celer očistiti, raseći na pola pa onda svaku polovinu na još nekoliko polovina i njega iseći na iste kockice kao što su isečeni jabuka i krastavac.Na kraju očistiti ljubičasti luk te i njega iseći na kockice iste veličine kao što su prethodne kockice isečene.
Dodati sitno iseckan peršun.
U zdelicu sipati ostatak limunovog ili limetinog soka, dodati ulje od avocada,ako ga nemate onda koristite maslinovo ulje, dodati biber i so i sve umutiti malom žicom i preliti preko povrća i jabuke, izmešati i poslužiti odmah.
Ako nećete salatu poslužiti odmah, sve staviti u zdelu sa poklopcem a limun, ulje, so i biber staviti u flašicu pa kad želite da poslužite samo izmućkajte ulje sa sokom i preliti salatu pred služenje.
Ako nećete salatu poslužiti odmah, sve staviti u zdelu sa poklopcem a limun, ulje, so i biber staviti u flašicu pa kad želite da poslužite samo izmućkajte ulje sa sokom i preliti salatu pred služenje.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар