Priprema: U šerpicu staviti pavlaku, vanilu,šećer, ( ako koristite mlečnu čokoladu, ja ne bih dodavala šećer jer ona je već dosta slatka ) cimet i ispečeno i očišćeno kestenje i pustiti da tiho provri i kuvati na niskoj temperaturi oko desetak minuta.
Isključiti ringlu i ostaviti sve zajedno da odstoji nekoliko minuta i onda dodati čokoladu ( ja sam koristila čokoladu za kuvanje ) i mešati sve zajedno dok se čokolada ne otopi.Štapnim mikserom ili u blender, samleti sve zajedno ( ako vam je štapni mikser ili blender malo slabiji, može da se desi da imate komadiće kestena, ali to ništa ne smeta za ukus )
Tako samleveno sipati u teglicu, zatvoriti i čuvati u frižideru.Upotreba ove kreme je raznovrsna...
1. Zagrejati pa preliti preko sladoleda ili jogurta.
2. Kad je dobro rashlađena, imaćete odličan namaz za tost, begal,palačinke.
3. U vruće mleko dodati kašičicu dve kreme, dobro sjediniti sa toplim mlekom i imate toplo čokoladno kestenjasto mleko ( idealno za hladne zimske dane )
4. Umutiti rashlađenu kremu sa mikserom i imate odličnu kremu za tortu.
5. Napraviti čokoladne praline ili kuglice ( koje možete da uvaljate u izrendanu čokoladu ili kakao )
6. Uz dodatak banane, napravite smoothie.
7. Puniti kiflice, kroasane, lisnato testo.....
i sigurna sam da ćete vi naći još mnogo načina kako da je upotrebite
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар