уторак, 14. март 2023.

Batat pečen sa belim lukom i parmezanom

 Batat jako volim i vrlo često ga koristim u svojoj kuhinji, a moj muž ga najviše voli pečenog... nama je ovo bio prilog uz odlične pečene pileće batake.

Sastojci: 2 do 3 batata, 4 čena pasiranog belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 30 g otopljenog putera, oko 30 g sveže izrendanog parmezana, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice italijanskog začina, svež timijan

Priprema: Oluštiti batat, oprati i iseći na tanje kolutove. U veću zdelu staviti batat, preliti puterom i maslinovim uljem i sve izmešati da se masnoća obavije oko batata. Posuti izrendanim sirom i pasiranim belim lukom, dodati sve začine i rukom izmešati sve zajedno.

Uzeti vatrostalnu zdelu, premazati sa malo ulja i  naređati batat tako da preklapaju jedno drugo. Posuti sa listićima timijanai staviti da se peče u  prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 do 35 minuta.

Ja sam piletinu i batat pekla zajedno..


Poslužit dok je toplo.

Ovako ispečen batat je odozgore hrskav a unutra mek da se topi u ustima.


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар