субота, 24. март 2018.

Dinstana piletina sa paradajz sosom

Još jedan način kako pripremiti ukusnu piletinu sa povrćem...probajte, možda vam se dopadne.


Sastojci:  1 kašika maslinovog ulja, 8 pilećih karabataka ili celo pile, isečeno na komade, 2 glavice crnog luka, 5 šargarepa, 3 štapića celera, 400 g paradajza iz konzerve, 600 ml pileće supe, 1 kašika pirea od paprike ili ajvara, 2 kašičice senfa, po ukusu so,bber, suvi začin, montreal chicken začin, seckan peršun

Priprema:  Piletinu očistiti od viška masnoće i oprati.Ako koristite celo pile, iseći ga na komade.
Piletinu posoliti, pobiberiti i posuti sa začinom po vašem ukusu ( suvi začin ili začin koji koristite za piletinu ).
U širu i malo dublju šerpu sipati kašiku maslinovog ulja, dobro zagrejati i ispržiti piletinu na svakoj strani da samo porumeni.
Izvaditi meso iz šerpe i ostaviti na stranu.

U istu šerpu, gde ste pržili meso, dodati grubo iseckan crni luk i pržiti, povremeno promešajte, dok ne omekša.
Dodati šargarepu isečenu na kolutove i celer isečen na komade oko 2 do 3cm debljine i dinstajte sve zajedno još 2 do 3 minuta.

U izdinstano povrće sipajte paradajz iz konzerve, nalite sa pilećom supom, dodati začine po vašem ukusu, 1 kašiku ajvara, senf,izmešati i vratite piletinu u tu masu. Pustiti da provri, smanjiti temperaturu na manje od polovine i tiho krčkati oko 50 minuta


Tako izdinstano jelo poslužiti sa pire krompirom, pastom ili samo sa nekim hrskavim hlebom i uživajte.
U slučaju da vam je paradajz kiseo, dodajte kašičicu šećera.


Prijatno!!!!

2 коментара: