среда, 21. март 2018.

Začin za piletinu ( Montreal chicken spice )

Često pročitate u mojim receptima da koristim montreal chicken začin i to, ne samo za mariniranje piletine već dodajem i u jela koja kuvam sa piletinom i ja sam oduševljena sa ovim začinom...do sada sam ga kupovala a od sada neću više jer je mnogo jeftinije da ga napravim sama a začini ovde nisu skupi i ja ih kupujem na merenje.


Sastojci: 1 1/2 kašičica morske soli, 1 kašičica suvog bosiljka, 1 kašičica suvog ruzmarina, 1/2 kašičice belog luka u granulama ili prahu , 1/2 kašičice slačice u prahu, 1/2 kašičice mlevene dimljene ili obične paprike, 1/2 kašičice samlevenog bibera, 1/2 kašičice suvog timijana / majčine dušice, 1/4 kašičice smrvljenih semenki celera, 1/4 kašičice suvog peršuna, 1/8 kašičice cumina, 1/8 kašičice ljute tucane paprike, 1/8 isitnjine kocke za supu

Priprema: Sva začine staviti u zdelu i dobro izmešajte, sipati u teglicu i koristiti po potrebi.
Ja sam danas napravila veliku količinu, jer ja ovaj začin koristim jako mnogo.

Količinu sastojka prilagodite vama, ako napravite samo ovoliko koliko je u receptu imaćete dovoljno za dve kokoške i malo će vam ostati.
Takođe i začine možete prilagoditi vašem ukusu.


Uživajte...

Нема коментара:

Постави коментар