среда, 07. март 2018.

Namaz od šunke - Deviled Ham

Mi smo  imali šunku  pre nekoliko dana za nedeljni ručak, ali ona je toliko velika da ćemo je imati više puta za ručak i večeru, ali u nekom drugom obliku...ovog puta u obliku namaza i idealna je za večeru, ili napraviti sendviče i poneti na posao ili poslati deci u školu, za užinu.


Sastojci : 60 g krem sir, 1 mala glavica sitno iseckanog crnog luka, 2 pune kašike majoneza, 1 kašičica senfa, 1 kašičica ljutog sosa, 1 čen belog luka, pola kašičice bibera,  275 g iseckane šunke

Priprema:  U multi praktik staviti krem sir, majonez i sitno iseckan crni luk i pulsirati 5-6 puta da se sjedini a luk malo usitni.

Sada dodati sve ostale sastojke u multi praktik i pulsirati dok se šunka ne usitni. Vaš je izbor koliko dugo ćete pulsirati, ja volim da mi je sitno samleveno a vi, kako volite.


Sipati u veću zdelu, koja ima poklopac i čuvati u frižideru do upotrebe.

Ovo možete da poslužite kao predjelo, na tostiranom hlebu ili krakerima, ili napraviti sendviče i poneti na posao..kako god da koristite ovu "djavolsku šunku " dopašće vam se...

Ako nemate šunku sada, posle Uskrsa ćete je sigurno imati i evo vam ideje kako iskoristiti ostatke... biće ovih dana još dva recepta sa ostacima šunke, tako da ćete od jedne šunke imati 4 jela, pa probajte ono koje vam se najviše sviđa.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар