уторак, 3. март 2020.

Fasolia----- Postan "gulaš" od belog pasulja

Ovo bi bilo najslilčnije našem prebrancu, ali nije prebranac već  "gulaš " na libanski način... 
Počeo je post, pa ko želi, može da proba pasulj i na ovaj način.


Sastojci:  500 g skuvanog pasulja, 400 ml kuvanog gustog paradajza, 3 čena belog luka, 2 dobro pune kašike iseckanog korijandera / peršuna, 1/2 kašičice cimeta, 1 puna kašika harissa umaka ili pire od ljutih paprika, 3 pune kašike pirea od paradajza, 50 ml maslinovog ulja, 500 ml vode, začini po ukusu;so i biber

Priprema:  Pasulj možete skuvati sami tako što ćete potopiti u vodu veče pre i sledećeg dana ga skuvati dok ne omekša a možete koristiti i pasulj iz konzerve, šta je vama lakše.

U šerpu staviti ulje da se zagreje, ali ne previše, dodati isečen luk na listiće i pržiti samo da zamiriše, dodati pire od paradajza i harissa sos ( ako ga nemate zamenite sa 2 pune kašike ljutog ajvara )  i pržite sve zajedno oko 2 minute.
Dodati gusti kuvani paradajz iz flaše i vodu i začiniti sa cimetom, solju i biberom i dodati skuvani pasulj i pustiti da provri, dodati iseckan korijander, poklopiti i kuvati na tihoj temperaturi oko pola sata, povremeno promešajte.

U međuvremenu skuvajte pirinač.

Poslužiti ovu vrstu "gulaša" sa skuvanim pirinčom i uživajte.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар