среда, 09. јануар 2013.

Kiflice sa šunkom

Recept je pitaj Boga od kada i od koga, nisam zapisala, ali je u mojoj sveščici,pisan mojom rukom. Fina ideja kako iskoristiti ostatak  šunke.



kiflice-sa-sunkom

Sastojci:

700 g brašna
300 ml toplog mleka
12 g suvog kvasca
100 g putera
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
5 žumanaca
1 jaje
250 g šunke
1 mala glavica crnog luka
10 cm praziluka, onaj deo, između belog i zelenog dela
3 kašike ulja za prženje
1 kašika sitno seckanog peršuna
100 g naribanog kačkavalja
1 kašičica bibera

Priprema:

Mleko zagrejati da bude toplo, pa dodati kvasac i kašičicu šećera, promešati i ostaviti na stranu da naraste.

U posudu, u kojoj ćete mesiti, staviti brašno i kašičicu soli i sve izmešati i napraviti udubljenje.

Puter umutiti sa 3 žumanca, pa dodati brašnu i dodati nadošli kvasac sa mlekom.

Sjediniti sve sa brašnom, pa staviti sve na radnu površinu i mesiti dok se na testu ne pojave mehurići.

Vratiti u posudu za mešenje, premazati sa malo ulja, pokriti i ostaviti da raste, na toplom mestu, dok se testo ne udvostruči.

Dok testo raste napraviti nadev.

Iseckati sitno luk i propržiti ga na ulju,koje ste zagrejali na osrednjoj temperaturi, dok ne postane staklast, dodati sitno seckan praziluk i njega propržiti, pa onda dodati samlevenu šunku,propržiti i sjediniti sa lukom.

Ostaviti da se malo prohladi, pa dodati sitno seckan peršun, biber, naribani kačkavalj i dva žumanca. Sve dobro sjediniti.

Naraslo testo razvaljati debljine .05cm, pa iseći na manje kvadrate, ili kako vi već pravite oblik za kiflice.

Na svaki kvadrat staviti kašičicu nadeva od šunke i saviti kiflice.

Naređati ih na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, pa ih ostaviti da stoje još pola sata.

Za to vreme zagrejati rernu na 175*C, kiflice premazati umućenim jajetom i peći ih oko 30 minuta, ili dok vam fino ne porumene

Ove kifle možete poslužiti sa čajem,jogurtom ili pivom, mogu vam biti za doručak ili neku zakusku.

Prijatno!!!!

Image

4 коментара:

  1. Draga Pomoravka, sasvim slučajno naletjeh na tvoj lijepi blog. I da znaš dobro je što si se odlučila na ovaj potez , pa su tvoji provjereni recepti još dostupniji. Veliki pozz Maja-Pg

    ОдговориИзбриши
  2. Prekrasne kiflice, i odličan fil, recept ide odmah na moju listu isprobavanja :)

    ОдговориИзбриши