четвртак, 17. јануар 2013.

Punjene kuglice

Vrlo slicne rafaelo kuglicama, a opet malo drugacije, koje ja pravim za slavu.





Sastojci:

100 g lešnika
250 g kokosovog brašna
3 kesice vanila pudinga
3 kašike šećera
500 ml mleka
200 g šećera u prahu
1 vanilin šećer ili vanilla paste
200 g putera

Priprema:

Lešnik malo prepeći i istrljati da skinete kožicu, od 500 ml mleka oduzeti malo ostatak staviti da provri i zakuvati 3 kesice pudinga rastvorenog u ono mleko oduzeto od hladnog mleka sa 3 kašike šećera. Kada je puding kuvan, ohladiti  malo i dodati prah šećer, vanilin sećer, 200 g kokosa i 200 g putera. Sve dobro izmešati da se dobije kompaktna masa i ostaviti u frižider da se ohladi a zatim uzimati po jedan prepečen lešnik i oko njega oblikovati kuglice od kokosa.

( Umesto gotovog pudinga možete koristiti za fil 130 g skrobnog brašna, 1 kašiku vanilla paste i 3 žumanca, sve to sjediniti i skuvati kao puding…šta vam je lakše to koristite.Ja sam pravila pola mere ovih kuglica i koristila sam 1 puding od vanile 25 g skrobnog brašna, 1 kašiku vanilla paste i 2 žumanca ).

Takođe ih možete napraviti u posnoj varijanti umesto putera koristite biljni margarin a umesto mleka ili bademovo mleko ili sojino ili čistu vodu.

Od pola smese sam dobila 29 kuglica svaka po 19 g

Prijatno!!!!

Punjene kuglice 001

2 коментара:

  1. Imam sličan recept ali ga odavno nisam pravila. Ove su mi svakako bolje od onih sa mlijekom u prahu, njega ne volim nikako. Primjetila sam da je to kolač koji se prvi pojede sa tanjira.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moj sin ove kuglice obožava dok rafaelo baš nije neki ljubitelj, volim ih i ja.Hvala Vela.

      Избриши