субота, 5. јануар 2013.

Paprike punjene pasuljem

Danas je Badnji dan….srećno vam Badnje veče!!!
Ako nemate ideju šta spremiti za posnu večeru izvolite jedan recept,koji su naši roditelji vrlo često spremali a posle paprika poslužite posnu pitu od praziluka


Sastojci:

8 crvenih paprika roga ili suvih paprika
200 g belog pasulja
1 veća glavica crnog luka
70 g seckanih oraha
1 kašika mlevene crvene paprike
2 dl soka od paradajza
2 paradajza
1 dl supe od povrća
0.5 dl ulja
po ukusu vegeta,biber,so
1/2 praziluka
2 čena belog luka

Priprema:

Ako koristite suve paprike preliti vrelom vodom i ostaviti da omekšaju, a ako koristite sveže oprati ih i očistiti.

Pasulj skuvati, a potom ocediti od suvišne tečnosti.

Crni luk i praziluk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju.

Dodati obaren pasulj, pasiran beli luk, seckane orahe, mlevenu papriku i začine po ukusu, i sve to promešati.

Pripremljenim filom od pasulja napuniti paprike i zatvoriti kolutovima paradajza.

Vatrostalnu posudu podmazati uljem, poslagati u nju napunjene paprike i preliti mešavinom soka od paradajza i supe od povrća.

Pripremljene paprike staviti da se zapeku u zagrejanoj rerni na 200°C

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар