петак, 11. јануар 2013.

Punjene ćuftice

Mleveno meso mi je nekako najbolje da napravim jelo, ćuftice volim a ovo je još jedan način kako ih možete napraviti.

Punjene ćufte
Sastojci:
500 g mlevenog telećeg mesa ( ili po vašem izboru )
oko 15 komada malih cherry paradajščića
100 g gouda,mocarela ili ementaler sira
1 parče bajatog hleba, iseckano na sitne kockice
2 male ljutike ili 1/2 glavice crnog luka,sitno iseckanog
1 manja ljuta paprika, očišćena od žilica i semenki i sitno iseckana
1 kašika sitno iseckanog peršuna
1 jaje
1-2 dobro pune kašike hlebnih mrvica
po ukusu začini; biber,so, vegeta Mediteranski mix,vegeta Natur
3 čena pasiranog belog luka

Za pohovanje:

2 jaja
nekoliko kašika brašna
100 g hlebnih mrvica
2 kašike rendanog parmezana
so i biber

Priprema:

Cherry paradajz oprati i odseći im vrhove, sa oštrim nožem ih izdubiti i povaditi semenke koliko možete, i okrenuti ih naopako da se ocede.

Bajat hleb iseći na kockice i potopiti ga u toplu vodu ( ako hoćete skinite mu koricu, ja nisam )

U veću zdelu staviti meso, sitno seckanu papriku i ljutiku,dobro isceđen hleb, pasirani beli luk,peršun,jaje,prezle i začine po vašem izboru. Vašom rukom ili varjačom sve to dobro sjediniti ( po želji meso možete napraviti i pola sata-sat ranije i ostaviti u frižider da se ukusi malo sjedine )
Sir možete izrendati ili iseći ,kao ja, na sitne kockice. Sa tim sirom napuniti paradajščiće.

Punjene ćufte 002

Uzimati pripremljenu smesu od mesa, rastanjiti na dlanu i u sredinu staviti po jedan napunjen paradajz,okrenut prema dole.

Punjene ćufte

Vašim rukama oblikovati ćuftice. Ćuftice će vam biti velike u zavisnosti od veličine paradajza. Tako uradite dok imate meso. Ja sam dobila 11 ćuftica

Punjene ćufte

Kada ste oblikovali sve ćuftice, uzmite dva plitka tanjira i jedan dubok za supu. U dubok tanjir izmutiti dva jajeta. U jedanm staviti nekoliko kašika brašna, dodati malo soli i bibera i sve to sjediniti a u drugi staviti hlebne mrvice izmešane sa rendanim parmezanom i pobiberiti i posoliti.

U wok ili tiganj,stavite ulje i zagrejte ga, svaku ćufticu uvaljati prvo u brašno onda u umućena jaja i na kraju ih uvaljati u smesu od hlebnih mrvica.

Pržiti ih na zagrejanom ulju, pazite da vam ulje ne bude prevruće, izgoreće vam spolja a umutra će ostati živo,dok vam lepo ne porumeni sa svih strana.

Pržene ćuftice stavljati na kuhinjski papir da vam se ocedi višak masnoće.

Poslužiti ih tople sa prilogom po vašem izboru.

Ideja za ove ćuftice je odavde ali je recept izmenjen

Punjene ćufte

Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар